Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 5 jan 2019

Volvo teaset met sneak peek Tesla Model 3-killer: Polestar 2

Toen Tesla zijn eerste elektrische auto op de markt zette, leek er nog niet al te veel animo te zijn bij traditionele automakers om zich ook op de elektrische automarkt te begeven. Daar kwam echter al gauw verandering in toen Tesla met de Model S behoorlijke successen boekte. De auto zou in 2013 zelfs volgens verschillende publicaties de auto van het jaar zijn. Inmiddels lijken nu bijna alle automakers zich voor te bereiden op de elektrische toekomst, waaronder ook Volvo met zijn zustermerk Polestar. Binnenkort komen ze zelfs met hun antwoordt op de Tesla Model 3, maar voor het moment mogen we alvast genieten van een kleine sneak peek van de Polestar 2.

Achterkant Polestar 2 met slanke lichten

Onlangs liet Volvo namelijk een teaser foto vrij van de aankomende Polestar 2. Helaas zie je hierop niet de volledige auto, maar daarom is het ook een teaser. Was we wel kunnen zien is de achterkant van de auto vanaf boven. Afgaande van de foto lijkt de Polestar 2 een laadpoort aan de achterkant te krijgen. Verder zien we elegante slanke achterlichten die verbonden worden door een lichtgevende strip, waardoor het geheel een futuristische look geeft.

Polestar 2

Vergelijkbare specs Model 3

Helaas is dat alles wat we voorlopig van Polestar krijgen, maar als het goed is zal de nieuwe EV over een paar maanden onthuld worden tijdens de Geneva Auto Show 2019. De auto zou met een vergelijkbare prijs komen als de Tesla Model 3 en ook de specs zouden vergelijkbaar zijn. We verwachten zo’n 400pk aan power en de topsnelheid zou ruim 250 km per uur zijn. Verder zou een volle accu goed zijn voor een actieradius van zo’n 500 km en zouden we binnenin, net als bij de Model 3, een groot display krijgen.

Eerste met native Android Auto

De Polestar 2 zou verder de allereerste auto worden met Google’s native Android Auto systeem. In 2014 dook er voor het eerst informatie op over dit Android systeem speciaal voor auto’s, waarbij een smartphone niet meer nodig zou zijn. In 2017 kondigde Google vervolgens aan tijdens hun 1/0 Developer Conference dat ze samen met Volvo en Audi bezig waren met het systeem. Vorig jaar kregen we weer meer informatie en mochten we kennis maken met een werkende versie in een Volvo XC40.

Binnenkort is het dus zover voor zowel de Polestar 2 en de native versie van Android Auto. In de tussentijd verwachten we van Volvo ook nog de Polestar 3. Deze zou het weer opnemen tegen de Tesla Model X. Vorig jaar zette het Polestar merk zijn eerste stap in het plan om te concurreren tegen Tesla. De hybrid Polestar 1 werd toen onthuld, om mensen alvast te laten wennen aan Polestar en elektrisch rijden.

The Verge

Reageer op artikel:
Volvo teaset met sneak peek Tesla Model 3-killer: Polestar 2
Sluiten