Ilona Braam
Ilona Braam Elektrisch 2 aug 2018

Pas op Tesla: Model 3 krijgt concurrentie van Volvo’s Polestar 2

Onlangs was Volvo’s Polestar 1 hybrid voor het eerst te zien in Engeland tijdens de Goodwood Festival of Speed. Tijdens het festival sprak Autocar Polestar’s Chief Operating Officer Jonathan Goodman, welke wat meer uit de doeken deed over Polestar’s nieuwe auto: de Polestar 2. Dit wordt een volledig elektrische auto, welke directe concurrentie zou zijn voor Tesla’s Model 3. 

Geen rare futuristische fratsen

Goodman geeft aan dat de Polestar 2 één van de goedkopere Volvo Polestar auto’s wordt, zodat ze een groter publiek kunnen bereiken. Ze zijn echter niet van plan om helemaal uit hun dak te gaan met futuristische designs. Het Polestar hoofd geeft namelijk aan dat verwacht wordt dat de EV markt tegen 2025 zal zijn gegroeid naar zo’n 29 miljoen units en dat mensen met een elektrische auto uit alle lagen van de samenleving zullen komen. Het zou daarom verkeerd zijn om aan te nemen dat een auto per se futuristisch of eigenzinnig zou moeten zijn, alleen maar omdat hij elektrisch is.

Volvo Polestar 2

Te radicaal design slecht voor bedrijf

Andere grote automakers zouden wat dat betreft volgens de man te ambitieus zijn. Hij geeft aan dat het oké is om een submerk te lanceren voor elektrische auto’s. Maar het zou slecht voor een Ev merk kunnen zijn als deze uitbreiding meteen komt met een heel ander design dan je gewend bent van het bedrijf.  Een te radicaal design zou mogelijk de interesse in het merk kunnen verminderen.

Polestar 2

Polestar 2 goed voor 400 pk

De auto zou verder goed voor 400 pk en de batterij zou een rijbereik hebben van zo’n 563 km. De prijs zou verder liggen tussen de 34.000 euro en 56.000 dollar. In de tussentijd lijkt er al behoorlijk wat interesse te zijn voor de Polestar 1. Er zouden al meer dan 600 reserveringen zijn, waarmee Polestar al zo’n 151.500 euro zou hebben binnengehaald. Als het goed is, zien we de auto volgend jaar op de markt verschijnen.

Polestar 2

Wanneer we de Polestar 2 kunnen verwachten, is nog onbekend. Maar tot die tijd heeft Tesla nog vrij spel en doen ze er verstandig aan om hun targets met betrekking tot de productie van de Model 3 stipt te halen. Onlangs dook er nog een bericht op dat er meer annuleringen zouden zijn dat nieuwe reserveringen, maar volgens Elon Musk zou dat bericht onzin zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digital Trends

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Pas op Tesla: Model 3 krijgt concurrentie van Volvo’s Polestar 2
Sluiten