Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 4 jul 2017

Volvo’s Polestar richt zich alleen nog op elektrische auto’s

Het lijkt alsof er geen dag voorbij kan gaan  zonder dat er weer iets nieuws gebeurt op het gebied van elektrische rijden. Iedereen lijkt zich ineens in sneltreinvaart hiervoor in te zetten, waaronder ook automaker Volvo. Aan de ene kant gaat Volvo er helemaal voor, terwijl het zich aan de andere kant weer enigszins distantieert. Polestar, het performance merk van het bedrijf, zal namelijk alleen nog maar elektrische auto’s produceren. Deze zullen echter niet meer het Volvo logo krijgen.

Polestar: racebaan technologie op de normale weg

Polestar werd in eerste instantie opgericht door ingenieurs die veel kennis hadden opgedaan met betrekking tot het racecircuit. Deze kennis wilden zij graag toepassen op normale auto’s op de weg. Sinds 1995 werkte de groep al nauw samen met Volvo en produceerde in 2012 de eerste performance auto’s. Uiteraard waren deze gebaseerd op een Volvo model, namelijk de Volvo S60. In 2015 werd Polestar overgenomen door Volvo. Met het verwijderen van het Volvo logo wordt Polestar weer een op zichzelf staande merknaam.

Volvo S60 Polestar

Elektrische automarkt niet meer te negeren

Het is een opvallende stap van Volvo om voortaan onder Polestar alleen nog maar elektrische auto’s te gaan produceren. Hiermee geeft het bedrijf aan behoorlijk wat vertrouwen te hebben in de elektrische automarkt. En dat deze in ieder geval in de toekomst groot genoeg zal zijn dat er een speciaal performance merk aan toegewijd moet worden. Als CEO krijgt Polestar Volvo’s senior vice president van design Thomas Ingenlath. Deze is onder andere verantwoordelijk voor veel van de recente herontwerpen die we bij Volvo zagen.

Volvo S60 en V60 Polestar

Zelfs luxe automaker Aston Martin begint zich voorzichtig onder te dompelen in de wereld van elektrische auto’s. Het iconische merk heeft onlangs bevestigd in 2019 te zullen starten met de massale productie van de eerste elektrische Aston Martin: de RapidE.

Reageer op artikel:
Volvo’s Polestar richt zich alleen nog op elektrische auto’s
Sluiten