Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 24 jun 2018

Volvo S60 onthuld: krachtiger en stijlvoller dan ooit

Volvo heeft onlangs het laatste model in de 60-lineup onthuld. We hebben het natuurlijk over de Volvo S60. In 2003 zagen we de eerste S60 verschijnen als indirecte opvolger van de S70. Dit jaar zijn we aankomen met de meest krachtig ogende iteratie, terwijl het design sportiviteit en stijl naadloos in elkaar laat overlopen.

Gemaakt voor puur rijplezier

De auto is volgens de automaker zelf gemaakt voor puur rijplezier. Dat straalt hij inderdaad ook uit. De strakke lijnen en robuuste vormen zorgen voor een sportieve uitstraling, terwijl het oog voor detail het geheel een stijlvolle finish geven. Lichtmetalen velgen en zwarte accenten in de grill worden als vanzelf gecombineerd met een robuuste maar sierlijke carrosserie.

Volvo S60

Geen diesel-motor

Niet alleen de buitenkant van de auto is spraakmakend, maar ook de rijprestaties mogen er zeker zijn. Volvo is zich al een tijdje aan het inzetten voor duurzaamheid en het is dan ook niet zo gek dat de S60 niet beschikbaar is met een diesel-motor. Wel zijn er verschillende benzinemotoren. Zo hebben we de T5, T6 Twin Engine AWD en de T8 Polestar Engineered met een extra elektrische motor.

Volvo S60

T8 Polestar Engineered

De Polestar motor is uiteraard gemaakt in samenwerking met het Polestar performancemerk van Volvo, waarbij ze gericht zijn om geƫlektrificeerde modellen. Als je voor de T8 motor gaat, krijg je dan ook verschillende performance upgrades van Polestar. Denk bijvoorbeeld aan een sportievere ophanging en een verbeterde automaat. De T8 is daarbij ook de krachtigste versie en is goed voor in totaal 406 pk. Hierme race je vanuit stilstand binnen 4,7 seconden naar de 100 km per uur en heb je een topsnelheid van 250 km per uur.

Volvo S60

Prijs Volvo S60 onbekend

Hoe duur de Volvo S60 precies gaat worden, is nog onbekend. Verwacht wordt dat de prijs rond de 42.000 euro zal liggen. Vanaf 28 juni rollen de eerste exemplaren uit de Amerikaanse Volvo fabriek in Charleston, South Carolina. Het is dan ook de eerste Volvo die in Amerika wordt geproduceerd. Binnenkort worden ze vanuit de VS uiteraard ook naar ons landje verscheept.

Naast de S60, is ook de Volvo S90 een mooie auto om voor te gaan. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de S90 te kiezen.

 

Manners

Reageer op artikel:
Volvo S60 onthuld: krachtiger en stijlvoller dan ooit
Sluiten