Cars 7 mei 2018 Ilona Braam

Vijf redenen om (niet) voor de Volvo S90 te kiezen

De Volvo S90 is een luxe sedan, die sinds 2016 door Volvo gemaakt wordt. Hij bestaat dus nog niet zo lang, maar heeft zeker al zijn plekje op de automarkt veroverd. De auto komt met mooie features, maar natuurlijk zijn er altijd ook nadelen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Volvo S90 te gaan.

Boordevol veiligheidsfeatures

Als je op zoek bent met naar een auto die veilig is voor jou (en misschien je kids), is de Volvo S90 zeker een mooie optie. Hoewel hij eruit ziet alsof er alleen aan ijdele dingen is gedacht, komt hij boordevol veiligheids- en beveiligingsfeatures.

Standaard krijg je bijvoorbeeld sensoren aan de achterkant om in te parkeren en een Automatic High Beam feature, die automatisch schakelt tussen groot- en dimlicht zodat je ook in het donker veilig rijdt. Naast de standaard opties kun je ook nog extra features erbij nemen, zoals Volvo On Call, Oncoming Lane Mitigation en het semi-autonome Pilot Assist systeem.

 

Volvo S90 (2018)

Genoeg ruimte binnenin

Waar je in sommige kleine luxe sedans wat krap zit achterin, heb je daar bij de Volvo S90 helemaal geen last van. Lange mensen kunnen gerust meegaan op spannende tochtjes en vinden zowel voorin als achterin genoeg ruimte voor hun benen en hoofd. Bij het nieuwe model is er zelfs meer ruimte gekomen met de langere wielbasis.

Volvo S90

Solide remmen

Met de nieuwe Volvo S90 is remmen je guilty pleasure en voegt het toe aan het veilige gevoel dat je hebt in de auto. Het rempedaal is lekker stevig en reageert snel wanneer je opeens moet stoppen. Met de S90 hoef je je geen zorgen te maken over trage reacties van het remsysteem en kun je vol vertrouwen rondrijden. Ongeacht het terrein, je weet dat je de controle over de auto behoudt.

Volvo S90

Zwaar sturen in de Volvo S90

Waar het remmen snel en soepel gaat, is het sturen wat aan de zware kant. Het voelt wat lomp en onhandig aan, maar op zich is er geen probleem als je korte ritjes maakt. Moet je echter een lange rit maken, dan kunnen je armen toch vermoeid worden. Je krijgt aan de andere kant wel behoorlijk wat feedback van de auto en misschien moet je het ook maar gewoon zien als een workout.

Volvo S90

Geen goed zicht achter

Een ander nadeel aan de auto is dat het zicht naar achteren enigszins wordt beperkt door de dikke dakstijlen en de aflopende daklijn. Het is dus wat lastig om te zien wat er achter je gebeurt, maar je kunt er op zich wel wat aan doen. Optioneel kun je namelijk sensoren aan de auto toevoegen om deze blinde hoek in de gaten te houden en eigenlijk heb je de sensoren ook gewoon nodig.

Volvo S90

Volgens Volvo is de S90 één van de slimste modellen van 2018. Hij heeft het model zelfs omgedoopt tot HR 90, waarbij HR staat voor Human Resources. De automaker is namelijk van mening dat de S90 zo slim is, dat hij in staat is om solliciterende mensen te interviewen.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vijf redenen om (niet) voor de Volvo S90 te kiezen
Sluiten