Daniel Koster
Daniel Koster Pop-Culture 3 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Vond je Ex Machina tof? Dan zijn deze films écht iets voor jou!

Toen wij Ex Machina voor de eerste keer zagen waren we zwaar onder de indruk. De film is namelijk tof. We zullen geen spoilers geven, behalve dat het hele principe van een robot die zo ver is gevorderd dat-ie menselijk overkomt een ontzettend vermakelijke film bewerkstelligt. Een film die je doet nadenken over de toekomst, over kunstmatige intelligentie en meer. Nu hebben we een aantal films voor je geselecteerd die van hetzelfde kaliber zijn als Ex Machina. Ben jij dus fan van deze indrukwekkende film? Dan zijn de onderstaande acht films ook iets voor jou!

Moon

Sam Bell werkt op de maan en mag na drie jaar eindelijk naar huis. Dan ontrafelt ‘ie een geheim dat zijn wereld op zijn kop zet..

2001; a space odyssey

Een klassieker! Als je ‘m niet kent dan moet je ‘m meteen aanzetten!

Transcendence

Een toffe film over een wetenschapper die alles over heeft voor het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie

The Machine

Wetenschappers uit de Verenigde Staten zijn druk bezig om kunstmatige intelligentie te ontwikkelen om zo het gevecht met China aan te gaan. Maar hetgeen ze tot leven wekken leidt tot desastreuze gevolgen.

Predestination

Een gave film over een geheim genootschap die reist in de tijd om zo criminelen te stoppen voordat ze gruwelijke daden uitvoeren.

Blade Runner

Harrison Ford is niet enkel beroemd van Star Wars, maar ook van deze klassieker. Wederom een film die je moet zien!

Dark City

Wanneer Joh Murdoch alleen wakker wordt in een hotel die hij niet kent ga je samen met hem op een spannende tocht om de waarheid boven water te halen.

A.I. Artificial Intelligence

Een robotische ‘jongen’ wenst ‘echt’ te worden zodat zijn biologische moeder van hem gaat houden. Een gaaf principe, dat kunstmatige intelligentie gevoelens zou kennen en zeker het kijken waard!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vond je Ex Machina tof? Dan zijn deze films écht iets voor jou!
Sluiten