Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 nov 2017

Voor de fijnproever: Valkyria Chronicles 4 is aangekondigd

Als wij het bij Want over games hebben, dan focussen we ons voornamelijk op de grote games, waar iedereen het bestaan van weet en waar het enthousiasme groot voor is. Ondergetekende is echter een fanatieke gamer en heeft een voorliefde voor games die wat onder de radar kunnen vliegen. Vandaag is zo’n game aangekondigd: Valkyria Chronicles 4.

Valkyria Chronicles 4 is aangekondigd!

Het is een game die gemaakt wordt door Sega. De reden voor mijn enthousiasme is voornamelijk terug te vinden in de release van het eerste deel uit deze reeks. In de tijd dat de PlayStation 3 nog maar net uit was, kreeg we Valkyria Chronicles. Een game met een prachtige visuele stijl en toffe tactische gevechten in een Tweede Wereldoorlog-setting, met een vleugje magie. Deel twee en drie kwamen vervolgens op de PlayStation Portable uit, waarbij alleen deel twee, die wat matig was, in Europa uitkwam. Daarna kregen we afgelopen jaar nog wel het matige Valkyria Revolution, maar dat heeft eigenlijk niks met deze game te maken.

Valkyria Chronicles 4

Afijn, Valkyria Chronicles 4 dus. In de bovenstaande video zie je hoe de game wordt aangekondigd. Als je gameplay wilt zien, dan moet je even doorscrollen naar de twee minuten, dan begint de echte trailer. Daaruit blijkt dat het verhaal afspeelt ten tijde van de originele Valkyria Chronicles. Dat betekent dus dat je in een alternatief verleden in 1935 binnen een grote Wereldoorlog wordt geplaatst in een gebied dat doet denken aan Europa.

Valkyria Chronicles 4

Je gaat wel aan de slag met een nieuw stel personages. Centraal daarin staat de jonge commander Claude Wallace, die samen met een variatie aan personages moet proberen om op het slagveld te overwinnen. Daarbij speelt sneeuw een sleutelrol.

Valkyria Chronicles 4 moet in 2018 uitkomen. De titel verschijnt dan op de Switch, PlayStation 4 en Xbox One, dus iedereen kan er mee aan de slag gaan. Wil je meer over gaming lezen? Bezoek dan onze handige gamingpagina.

Reageer op artikel:
Voor de fijnproever: Valkyria Chronicles 4 is aangekondigd
Sluiten