Daniel Koster
Daniel Koster 6 feb 2016

Voor de whisky-liefhebber: maak je eigen whisky-tandenstokers

Je tanden stokeren is zeker aan te raden. De houten stokers zorgen er namelijk voor dat allerlei achterblijvend voedsel wordt verwijderd. Een leuk werkje is het echter niet. Dat is het drinken van whisky wel. Waarom zou je de twee dan niet combineren? Zo maak je van een vervelend karwei een unieke whisky-ervaring. Wij leggen je uit hoe je je eigen whisky-tandenstokers maakt. Dat is toch awesome?

[accordion title=”Benodigdheden”]

  • Ronde tandenstokers
  • Een goede whisky
  • Een kleine plastic (Tupperware)bak
  • Een aansteker
  • Een klein doosje om je stokers in te bewaren

[/accordion]

Stap 1: schenk de whisky in het plastic bakje en plaats de tandenstokers erin

Giet de bodem van het bakje vol. Zorg ervoor dat de bodem voor een centimeter of twee is gevuld. Pak vervolgens je tandenstokers erbij en leg één van de uiteinden van de tandenstokers in de whisky. Op deze manier wordt de whisky heerlijk over de gehele tandenstoker verspreid, maar is de smaak niet te overheersend aan de kant die je in je mond gaat steken. Doe vervolgens het deksel op het bakje en laat de tandenstokers minimaal 24 uur (48 uur zou nóg beter zijn) staan.

Stap 2: afdrogen en klaar ben je!

Heb je de stokers minimaal 24 uur laten staan? Dan is het tijd om ze uit het bakje te halen. Laat ze even drogen, want de stokers zullen nat en kleverig zijn. Let op; onthoud welke kant in de whisky heeft gezeten. Je gaat vervolgens namelijk de aansteker erbij pakken en het uiteinde dat in de whisky zat één a twee seconden verwarmen. Het uiteinde krijgt zodoende een verbrand uiterlijk en zo weet je dat je dat uiteinde niet in je mond moet steken.

Stap 3: klaar voor gebruik

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is genieten. O ja, we zeiden trouwens dat je een klein doosje voor de tandenstokers kon kopen. Dat is namelijk handig zodat je de tandenstokers overal mee naartoe kunt nemen (je kunt hier allerlei toffe cases vinden voor je tandenstokers). Zo heb je een whisky-smaakstokje op zakformaat zodat je altijd en overal van je favoriete, rokerige smaak kunt genieten!

Reageer op artikel:
Voor de whisky-liefhebber: maak je eigen whisky-tandenstokers
Sluiten