Voor maar 7 euro door het hele land treinen, het kan via de briljante site Grouptickets

Reizen met de trein is behoorlijk duur. Dat vond de Roemeense student Alexandru Bondor ook. Waar de rest vooral bleef klagen over de prijzen, of de auto nam, bedacht Bondor een slimme oplossing. Via zijn site Grouptickets.nl koop je met een clubje mensen kaarten met gereduceerd tarief. Zeven euro voor een retourtje. Yes!

Zoek reisgenoten met Grouptickets

Bondor vond een interessante maas tussen de regels. Hij creëerde een site waarop je via Facebook met wildvreemden groepskorting krijgt. Bondor bedacht de site toen hij in Zwolle studeerde en wekelijks naar Utrecht reisde om z’n vriendin te zien. Scheelt een slok op een borrel!

WANT_GROUPTICKETS_TREIN

Je logt in, vertelt waarheen en wanneer je wilt reizen, en je ziet of andere mensen dezelfde kant op moeten. Als je hetzelfde eindstation hebt kun je zo profiteren van groepskorting! Zo reis je na negen uur ’s ochtends voor zeven euro heen en terug.

Een nadeel is wel dat de groepen onderling de betaling moeten regelen. Één iemand schiet de kaartjes voor, en de rest betaalt diegene dan (hopelijk) terug. Zodra de kaartjes binnen zijn (en alles terugbetaald is), moeten de treinkaartjes via de post worden verstuurd. Dit proces duurt natuurlijk wel een paar dagen, dus zorg voor een veiligheidsmarge!

WANT_TREIN

De Grouptickets-site lijkt dus vooral handig voor lange reizen waarvan je nú al weet dat je ze over een week of twee maakt. De NS is… niet echt blij met het initiatief. De regeling geldt eigenlijk voor groepen die elkaar al kennen. Door die vervelende chipkaart, vele vertragingen en de afwezigheid van toiletten in stoptreinen hebben we niet écht veel medelijden met het bedrijf.

Het is afwachten hoe lang Grouptickets op deze manier blijft werken. De kans bestaat dat de NS stappen onderneemt, of gaat klagen bij Facebook. Mocht je binnenkort ergens heen moeten, check de site dan zeker eventjes!

Check ook:

Reageer op artikel:
Voor maar 7 euro door het hele land treinen, het kan via de briljante site Grouptickets
Sluiten