Voorkom met deze acht handige tips dat je batterij door iOS 8 te snel leeg is

Beschik je over een iPhone? Dan is de kans groot dat je iOS 8 hebt geïnstalleerd. Merk je dat de batterij van je iPhone minder lang mee gaat. iPhone 6-gebruikers klagen in ieder geval over de batterijduur. Wat kun je daar tegen doen? Gelukkig zijn er een aantal opties waardoor je batterij langer meegaat. Een paar waren al mogelijk voor iOS 7, maar iOS 8 biedt ook nieuwe opties. Wil jij dat de batterij van je iPhone of iPad langer meegaat? Check dan deze acht manieren om dat voor elkaar te krijgen.

Ververs apps niet allemaal op de achtergrond

Ken je de functie ‘Ververs apps op achtergrond’? Zoals de naam al doet vermoeden ververst deze functie je apps op de achtergrond. Dit is handig als je vaak multitaskt met je iPhone. Het is alleen niet zo handig voor je batterij. Alle apps die onder deze functie actief zijn vragen namelijk constant om de aandacht van je batterij. Je kunt per app instellen of-ie moet verversen op de achtergrond of niet. Als je dit nog nooit hebt gecheckt zul je zien dat er ook apps actief zijn die je zelden gebruikt. Wil je niet dat deze apps op de achtergrond verversen? Dan moet je naar ‘Instellingen’ gaan, dan naar ‘Algemeen’ en vervolgens naar ‘Ververs apps op achtergrond’.

 

Je batterij gaat sneller leeg door het ‘vandaag’ menu

Het ‘vandaag’ menu ken je misschien al van iOS 7. Dit menu verschijnt zodra je met je vinger over het scherm naar beneden veegt. Je krijgt dan een overzicht van je agenda, het weer, aandelen en nog meer. In iOS 8 is het mogelijk om dit menu aan te passen. Zo kun je er apps tussen zetten die niet van Apple zijn. Het is ook mogelijk om apps uit dit menu te verwijderen. Dit is handig aangezien deze apps constant informatie verzamelen en dus de batterij sneller leegmaken. Je kunt de volgorde van dit menu aanpassen of apps verwijderen door met je vinger over het scherm naar beneden te vegen. Vervolgens ga je naar beneden en daar druk je op ‘wijzig’.

 

Sluit niet constant alle apps in het multitask-menu

Als je tegen iemand zegt dat de batterij van je iPhone snel leeg gaat krijg je vaak deze tip. “Dan moet je de apps in het multitask-menu uitschakelen.” Wat zij alleen niet weten is dat je batterij hierdoor juist sneller leeg gaat. Je gevoel zegt dat het logisch is, want afgesloten apps gebruiken geen juice. Toch is dit niet helemaal het geval. Als je een app in het multitask-menu uitschakelt moet-ie alle informatie weer ophalen als je ‘m opnieuw opent. Dit kost meer energie dan wanneer de informatie op de achtergrond wordt bewaard. De meeste apps zijn ook niet echt actief op de achtergrond. Dit is alleen het geval bij de apps die geactiveerd zijn onder de functie ‘Ververs apps op achtergrond’. De rest van de apps doen niks totdat jij ze weer opent. Ze onthouden alleen waar jij voor het laatst bent gebleven en welke informatie daarbij hoort.

Het parallaxeffect is mooi, maar vraagt veel van je batterij

Is het je opgevallen dat je schermafbeelding achter je apps beweegt? Dit heet het parallax-effect. Sommige mensen worden er misselijk van en anderen vinden het een mooi effect. Wat de meeste niet weten is dat dit effect ten koste van je batterij gaat. Vind je dat zonde? Dan kun je het gemakkelijk uitzetten. Ga naar ‘Instellingen’, dan naar ‘Algemeen’ en vervolgens naar ‘verminder beweging’. Hier kun je het effect aan of uit zetten.

 

Toegang tot je locatie vergt ook veel stroom

Heb jij bij veel apps je locatievoorzieningen aan staan? In sommige gevallen is het handig, maar in de meeste gevallen is het een aanslag op je batterij. In locatievoorzieningen kun je selecteren of een app toegang heeft tot je locatie. Je kunt er ook voor kiezen om geen toestemming te geven of om alleen toestemming te geven als de app actief is. Wil je zien welke apps allemaal toegang hebben tot je locatie? Ga naar ‘Instellingen’, dan naar ‘Privacy’ en vervolgens naar ‘Locatievoorzieningen’. Je kunt hier per app aangeven of-ie toestemming krijgt of niet.

 

Verminder de helderheid van je scherm

Deze tip is super simpel en lijkt misschien overbodig. Maak je scherm minder helder, daardoor gaat je batterij langer mee. Dit was altijd al mogelijk, maar niet iedereen heeft gek genoeg door dat dit de batterij beïnvloedt. Je kunt de helderheid van je iPhone aanpassen door naar ‘Instellingen’ te gaan en dan naar ‘Beeldscherm en helderheid’.

 

Manage zelf je batterij met ‘batterijgebruik’

Misschien heb je deze tip al een keer gezien, maar dat komt doordat-ie super handig is. Je kunt met iOS 8 zien hoeveel procent van je batterij verschillende apps gebruiken. Je kunt kiezen tussen een overzicht van de afgelopen 24 uur of de afgelopen twee dagen. Zo kun je precies zien welke apps grootgebruiker van je batterij zijn. Deze apps kun je dan ook beter na het gebruik afsluiten. Om bij dit overzicht te komen ga je naar ‘Instellingen’, dan naar ‘Algemeen’. Vervolgens kies je voor ‘Gebruik’ en dan ‘Batterijgebruik’.

 

Je kunt e-mails beter handmatig checken

Het zou vervelend zijn als je niet constant op de hoogte bent van de laatste e-mails. Daarom ververst je mail-app automatisch. Dat verversen vraagt helaas wel het nodige van je batterij. Gelukkig heb je ook de optie om handmatig te verversen. Hierdoor gaat je batterij aanzienlijk langer mee. Je zult er wel aan moeten wennen dat je e-mail alleen ververst zodra je de app opent. Om je e-mail handmatig te verversen ga je naar ‘Instellingen’, dan naar ‘Mail, contact, agenda’ en vervolgens druk je op ‘Nieuwe gegevens’. Hier kun je per account aangeven of-ie informatie moet fetchen of dat je het handmatig wilt doen.

Reageer op artikel:
Voorkom met deze acht handige tips dat je batterij door iOS 8 te snel leeg is
Sluiten