Jelle van Es
Jelle van Es Tech 29 jun 2018

Voorkom spoilers op Facebook met Keyword Snooze

Gebruik maken van social media zoals Facebook kent veel voordelen, maar ook zeker een paar nadelen. Eén van die nadelen is dat je op je wall eigenlijk nooit weet wat er komen gaat. Zo volg ik zelf de Facebook-pagina van de NBA, maar wil ik eigenlijk geen uitslagen zien voordat ik de herhaling van mijn de prestaties van mijn favoriete team heb gezien. En dan heb je ook natuurlijk vrienden die soms strooien met spoilers van je favoriete serie. Daar wil Facebook iets aan doen met Keyword Snooze.

Voorkom spoilers met Keyword Snooze

Keyword Snooze is iets wat lijkt op een optie die Twitter al heeft. Daar kun je bepaalde keywords aangeven en wanneer iemand die je volgt dat woord gebruikt, dan zie je dat niet in je overzicht. Dat is handig wanneer er een nieuwe Star Wars-film verschijnt of dat je helemaal wordt doodgegooid met politiek uitlatingen waar je niks mee te maken wilt hebben. Facebook gaat dat dus ook krijgen.

facebook snooze

In een apart menu dat waarschijnlijk dus Keyword Snooze gaat heten kun je een aantal termen aangeven. Denk daarbij aan dingen als Star Wars, Game of Thrones of de naam van je favoriete sportclub. Vervolgens zal het systeem posts die die desbetreffende keywords kent gaan filteren. Dat betekent dat je ze dus niet meer in je feed krijgt en je dus veilig Facebook kunt gaan bezoeken zonder geconfronteerd te worden met pijnlijke spoilers.

Het enige waar je nog wel rekening mee moet houden, is dat de filters niet permanent zijn. Ze gaan 30 dagen mee en het is dus verstandig om ze dus om de zoveel tijd te verversen. Daarnaast gelden de snoozes niet voor betaalde advertenties.

Dus als je een gek hebt die spoilers gebruikt om te adverteren, dan zie je het alsnog. De functie is sinds vandaag voor een klein percentage gebruikers live gegaan. De verwachting is dat het langzaam wordt uitgebreid. Meer over Facebook lees je hier.

Reageer op artikel:
Voorkom spoilers op Facebook met Keyword Snooze
Sluiten