Mark Hofman
Mark Hofman Apps 13 nov 2019

Voormalig HBO CEO sluit zich mogelijk aan bij Apple TV+

Richard Plepler, voormalig CEO van HBO, sluit zich mogelijk aan bij Apple om de strijd aan te gaan met Netflix en Disney+. Dit meldt The Hollywood Reporter. Op dit moment is er nog niets officieel, maar volgens bronnen binnen het Apple TV+ team zijn Zack van Ambreg en Jamie Erlicht druk bezig met de deal.

Richard Plepler werd in 2007 aangesteld als Co-President van HBO, wat het netwerk naar een hoger niveau wist te tillen. Onder leiding van Plepler en Michael Lombardo (andere Co-President) werden iconische series als Game of Thrones, True Blood, Boardwalk Empire en The Newsroom geproduceerd. Na 25 jaar vertrok Plepler bij Time Warner (Inmiddels bekend als WarnerMedia en tevens het moederbedrijf van HBO) en lijkt hij nu dus in gesprek te zijn met Apple. Daar zou hij de nieuwe streamingdienst Apple TV+ moeten voorzien van ijzersterke content.

Richard Plepler mogelijk naar Apple TV+

Het team van Apple TV+ zal volgens verschillende bronnen versterkt gaan worden door Richard Plepler. Deadline meldde dit als een van de eerste, The Verge bevestigde de geruchten en nu weten bronnen van The Hollywood Reporter te melden dat de deal zo goed als rond is. De bronnen van dat laatste medium bevinden zich in het Apple TV+ team en melden dat Zack van Amberg en Jamie Erlicht (beiden hoofd video bij Apple TV+) bezig zijn om de productie-deal af te ronden.

Met de komst van Plepler kan Apple zich meer richten op de productie van hoogstaande content en op die manier ook meer de concurrentie aangaan met Netflix en Disney.

Klik/tap voor groter

Verandering in het medialandschap

Het is best bizar hoe snel het medialandschap is veranderd in slechts een paar jaar tijd. Niet heel lang geleden was Netflix dé streamingdienst en had het bedrijf zo goed als vrij spel. Er was bijna geen enkele concurrent in de buurt die het succes van de streamingdienst ook maar enigszins kon bedreigen. In november 2019 is dat overigens wel anders. Netflix ziet dreiging vanuit allerlei verschillende hoeken komen, met Disney als grootste tegenstander. Disney+, de streamingdienst van The Walt Disney Company, is sinds gisteren officieel live en zal de achtervolging vanaf nu volledig in zetten. Maar ook Apple is in het spel met Apple TV+.

Het is op dit moment geen geheim meer dat Apple niet de grootste dreiging is voor Netflix, gezien het aanbod van films en series niet heel groot is. Sterker nog: in vergelijking met Netflix en Disney+ is het aanbod echt mager te noemen. Maar we moeten niet vergeten dat Apple meer geld beschikbaar stelt voor de productie van content dan elke andere speler. Hiermee zet Apple kwaliteit ver boven kwantiteit en is dat het gebied waarop de dienst het moet zien te winnen. Een doel dat met de aanstelling van Richard Plepler nog meer haalbaar is dan het in eerste instantie al was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Voormalig HBO CEO sluit zich mogelijk aan bij Apple TV+
Sluiten