Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 mrt 2019

Google slaat grote slag in aanloop naar gaming-onthulling

Wie de laatste tien jaar de gamesindustrie in de gaten heeft gehouden, heeft waarschijnlijk wel eens gehoord van Jade Raymond. Raymond is bekend geworden met de originele Assassin’s Creed, waar ze als producer een grote rol speelde. Na een paar jaar bij Ubisoft te hebben gewerkt, ging ze aan de slag bij Electronic Arts. Voor dat bedrijf gaf ze leiding aan de Motive Studio, overzag ze het Star Wars-portfolio en was ze verantwoordelijk voor PopCap Studio. Eind 2018 verliet ze dat bedrijf. En nu heeft ze een nieuwe baan. Jade Raymond gaat aan de slag bij Google als Vice President.

Jade Raymond naar Google

Het is niet voor het eerst dat iemand uit de gameswereld aan de slag gaat bij Google. Eerder haalde het bedrijf al Phil Harrison binnen, die in het verleden leiding gaf aan Sony PlayStation en de Xbox-divisie van Microsoft. Daarmee worden de geruchten rondom Google en gaming alleen maar meer aangewakkerd. Zoals bekend wordt er volgende week op de Game Developpers Conference een presentatie gegeven, waarbij het bedrijf de toekomst van gaming wil gaan laten zien.

Jade Raymond

De kans is daarbij overigens groot dat het bedrijf met een streaming techniek gaat werken, die eventueel gekoppeld wordt aan een Chromecast. Daarbij komt er waarschijnlijk ook een fysieke controller, maar een klassieke console wordt er niet verwacht.

Ondanks dat Jade Raymond nu haar baan bekend maakt, is de kans groot dat ze al nauw betrokken is bij het nieuwe project. Toen ze weg ging bij Electronic Arts wist ze al wat ze ging doen, maar moest ze haar nieuwe carrièrekeuze nog even geheim houden. Volgende week gaan we dus zien wat Google precies voor plannen heeft. Wil je meer lezen over gaming en alles wat daar mee te maken heeft? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina met alles over gaming.

Reageer op artikel:
Google slaat grote slag in aanloop naar gaming-onthulling
Sluiten