Daniel Koster
Daniel Koster Apple 11 dec 2016

Week van de vooruitgang: VR-bril speciaal voor de iPhone, mobiel internet een basisbehoefte en meer

Zoals je van ons bent gewend is het op zondag tijd voor de week van vooruitgang. Hier schotelen we je een samenvatting van de (innovatieve) ontwikkelingen van de afgelopen week voor. Dat doen we op het gebied van Gear, Culture, Digital en Popscience die jou vooruit helpen.

Gear

Dit is de VR-headset waar je op hebt gewacht

Vergeet de Samsung Gear VR, de Oculus Rift en Google Daydream. De Bridge is de VR-headset waar je op hebt gewacht. Een VR-bril die speciaal voor de iPhone is ontwikkeld.

Elke dag weer een stap vooruit

Bridge is niet alleen een headset waar je de iPhone in schuift en je van vr-content voorziet. Er is hardware aan toegevoegd zoals een ‘structure sensor’ en wide-angle lens voor de camera. Deze hardware werkt samen met de iPhone om bijvoorbeeld je locatie en hoofdbewegingen te meten.

Zoals je ziet ben je met de Bridge een vrije vogel in een vr-wereld. Een eerste versie is hier voor 475 euro te koop.

Je kunt de GoPro Karma stabilizer ook los kopen

De GoPro Karma drone is meer dan enkel een drone. Onderdeel van het apparaat is een stabilizer die je eruit kunt halen. Die is nu ook los te koop en kost hier 329,99 euro.

Culture

Mobiel internet in Nederland een basisbehoefte

Het is officieel: mobiel internet is een basisbehoefte. Dat wordt in ieder geval door het kabinet gesteld. Het kabinet wil er dan ook voor zorgen dat iedereen toegang tot mobiel internet krijgt. Een goede zaak.

The Mummy is back!

Lijkt een beetje op Mission Impossible, maar dan met Mummy’s, hè?

Amazon Go is de supermarkt van de toekomst

In de nieuwe supermarkt Amazon Go hoef je niet in de rij te staan. Chill! En dat de winkel via sensoren en andere innovaties doorheeft welke producten je in je mandje hebt maakt het verhaal af. De eerste winkel vind je in Seattle.

Startups, ga naar Parijs!

Parijs is het toneel van de grootste startupcampus geworden. Station F zal tot een kantoorruimte met drieduizend werktafels en congreszalen worden omgetoverd. Lang niet gek.

Tweede seizoen van Luke Cage bevestigd

Ben jij fan van Luke Cage? Dan is dit goed nieuws. Het tweede seizoen is in de maak! Just saying.

Digital

Waarom je geen gebruik van iCloud moet maken

Huh, wat? Ja echt! iCloud is niet altijd vriendelijk naar andere besturingssystemen naast iOS en MacOS en is daarom niet voor iedereen geschikt. Daarnaast is het maar tot vijf gigabyte gratis. Hier lees je er meer over.

Google Drive tips en tricks die je wilt weten en nooit vergeten

Google Drive is één van onze favoriete diensten. Dertig gigabyte gratis voor al je foto’s, video’s, documenten, back-ups en meer. De kans is echter groot dat je nog meer uit je Drive kunt halen, door deze tips en tricks toe te passen.

Popscience

Vlieg over Mars

Heerlijk hypnotiserend de zondagavond starten.

‘s Werelds grootste zonnepark in recordtijd gebouwd

In India is ‘s werelds grootste zonnepark geopend. Tien vierkante kilometer aan zonnepanelen die 150.000 huizen van duurzame energie kan voorzien. Het is voor India een goede stap vooruit aangezien het land een groot verbruiker van steenkool is.

In 2030 mag de fossiele brandstof steenkool nog maar voor zestig procent worden ingezet om het lang van energie te voorzien. Op dit moment zorgt steenkool voor tachtig procent van alle energie in India.

Laat India nog meer gigantische zonneparken aanleggen, want reduceren naar zestig procent in dertien jaar is wat ons betreft nog aan de lage kant.

WANT.nl: All you need to move forward.

Reageer op artikel:
Week van de vooruitgang: VR-bril speciaal voor de iPhone, mobiel internet een basisbehoefte en meer
Sluiten