Een VPN in 2020: 4 redenen waarom je er eigenlijk eentje nodig hebt

Mensen maken, sinds de maatregelen omtrent COVID-19 van kracht zijn, uitvoerig gebruik van een VPN. De Virtual Private Networks zorgen voor meer digitale veiligheid in huis, nu we daar bijna de hele week vertoeven. Maar hoe doen ze dat precies?

Het kan namelijk zijn dat je nog nooit gebruik gemaakt hebt van een VPN of er vandaag voor het eerst van hoort. Het is helemaal niet zo verkeerd om er eentje aan te schaffen en om er gebruik van te maken. Dat geldt normaal gesproken ook al zo, maar vooral nu is het gebruik ervan aan te raden. Maar waarom precies?

We vertellen het je in dit artikel. Dit zijn 5 redenen waarom een VPN essentieel is voor thuiswerken.

#1 Anoniem browsen met een VPN

Wanneer je verbinding maakt met een veilige VPN, krijg je de mogelijkheid om volledig anoniem het internet af te struinen. Dat wordt onder andere bereikt doordat een VPN je daadwerkelijke, actuele, locatie verbergt. En op die manier laat jij geen vingerafdruk achter op het web.

En dan stel jij de vraag: waarom zou je dat willen? Nou het zorgt er bijvoorbeeld voor dat bedrijven je gegevens, die ze toch met flinke maten verzamelen, niet kunnen innen. Deze data is zeer waardevol voor bedrijven, omdat ze dit voor veel geld kunnen verkopen. Maar het blijft jouw data en jouw gegevens.

Met het gebruik van een incognito venster in bepaalde browsers, verberg jij alleen je geschiedenis. Maar met een VPN surf je pas echt anoniem op het wereldwijde web.

#2 VPN: versleutel je netwerk

Met meer mensen die thuiswerken en meer digitaal verkeer, ontstaat er ook meer criminaliteit op het web. Hackers en malware worden steeds meer actief en dus is het tijd om actie te ondernemen. Iets dat met het behulp van een VPN, meer dan uitstekend lukt.

Het is met een VPN namelijk mogelijk om je internetverbinding te versleutelen. Hierdoor is het mogelijk om het internet af te struinen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je netwerk open en bloot ligt. Iets dat helemaal van pas komt wanneer je, op een of andere manier, op een gastnetwerk moet werken. Des te veiliger je verbinding is, des te beter dat voor jou is.

Het zijn VPNs als ExpressVPN, NordVPN en Surfshark die dit het beste doen. Deze providers gebruiken namelijk een AES (Advanced Encryption Standard) op de boel veilig te houden. De betekent dus dat je netwerk volledig versleutelt is en je heel veilig over het web kan surfen.

Netflix logo
Netflix (Afbeelding: Lionel Bonaventure / AFP)

#3 Stream content van over de hele wereld

Wanneer het op het bekijken van content aankomt, kan een VPN ook in je voordeel werken. Zo kan het zijn dat je bepaalde content niet kan zien op Netflix, omdat je simpelweg in een ander land woont. Door het gebruik van een VPN is dat niet meer het geval.

Nu is dat uiteraard vooral heel erg leuk, maar ook handig voor mensen die veel reizen. Nu is dat waarschijnlijk niet het geval, maar er komt een tijd dat het weer kan. En wanneer je in het buitenland graag verder kijkt naar de series die je in Nederland volgt, is het wel fijn dat die mogelijkheid daar ook is.

Doordat een VPN je IP-adres verandert, is het mogelijk om te bepalen van welke server je gebruikt maakt. En op die manier dus ook om de content te bekijken die in zo’n land beschikbaar is.

#4 Vind de beste online deals met een VPN

Het is anno 2020 nog niet bij iedereen bekent, maar het werkt wel. Wanneer jij hotels of vluchten naar het buitenland boekt, krijg je nog wel eens verschillende prijzen. Dat heeft te maken met het feit dat deze prijzen gebaseerd zijn op je IP-adres en je locatie. In sommige gevallen is het zo dat wanneer je deze wijzigt, de prijzen hoger of lager zijn. En dat kan dus eventueel in je voordeel werken.

Kies een locatie van waar je wilt vliegen, zoek een vlucht uit en controleer vervolgens of het mogelijk is om die vlucht te boeken. Check de prijs van de vlucht en probeer hetzelfde eens te doen met je VPN aan. Misschien heb je geluk.

Reageer op artikel:
Een VPN in 2020: 4 redenen waarom je er eigenlijk eentje nodig hebt
Sluiten