VPN in 2021: dit zijn de 5 beste gratis opties om dit jaar te gebruiken

Een goede gratis VPN gebruiken brengt veel voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan voordelen voor je privacy nu je (voornamelijk) vanuit huis werkt en de mogelijkheid om films en series van de Amerikaanse Netflix te kijken terwijl je gewoon op je bank in Vlissingen zit.

De aanschaf van een VPN kan de moeite waard zijn maar is niet essentieel. Er bestaan namelijk veel gratis VPN’s die voldoende opties hebben. Daarnaast hebben sommige betaalde services meer opties dan je daadwerkelijk gebruikt en nodig hebt. Daarom hebben we hieronder de vijf beste gratis VPN’s voor je op een rij gezet om in 2021 te gebruiken.

Een service die stevige bescherming van je privacy biedt: ProntonVPN

Heb je nog niet eerder van ProntonVPN gehoord? Dat is niet vreemd. Deze service is een minder bekende optie in vergelijking met sommige andere services in dit lijstje, maar dat maakt het geen minder goede optie. Deze VPN Het is een goede optie voor wie de service voornamelijk wil gebruiken vanuit een privacy-oogpunt. Hij werkt zowel op de besturingssystemen Windows, Mac, Android en iOS maar werkt wel maar op een apparaat tegelijkertijd. Dit laatste is een nadeel, maar een groot voordeel van ProntonVPN is dat er geen limiet op het dataverbruik is vastgesteld.

Anders dan veel andere VPN’s kun je ProntonVPN gebruiken om series en films op Netflix te streamen. Het lijkt er alleen wel op dat je alleen Netflix Originals kunt kijken. Dat is natuurlijk een beetje jammer, maar misschien niet onoverkomelijk.

Gebruiksvriendelijke gratis VPN met de leukste: TunnelBear

We hebben TunnelBear natuurlijk niet alleen in dit rijtje opgenomen omdat hij de leukste naam heeft. Hij heeft namelijk ook het leukste ontwerp. Oké, ook dat is geen legitieme reden. Wel een legitieme reden voor TunnelBear in dit rijtje is dat het een enorm gebruiksvriendelijke gratis VPN is die je privacy beschermt zonder dat jij daar veel voor hoeft te doen.

TunnelBear werd gekocht door een bekende naam in de wereld van (online) computerbeveiliging: McAfee. Laat je niet misleiden door het cartoon-achtige ontwerp van de tool, want zowel de gratis- als de betaalde versie van deze VPN is een goede optie voor in 2021. De gratis versie van TunnelBear staat naast zijn gebruiksvriendelijkheid bekend om een ruime keuze uit servers en relatief snelle verbinding. Een nadeel is echter dat de gratis optie beperkt is tot 500MB per maand.

TunnelBear VPN
TunnelBear (Afbeelding: TunnelBear)

Een VPN voor wie veel gratis MB’s per dag wil: Hotspot Shield

Een bekende en populaire gratis VPN service is Hotspot Shield. De gratis optie van deze service is vrij uitgebreid in vergelijking met sommige andere VPN’s. Voornamelijk het limiet van 500MB gratis per dag is vrij genereus. Al helemaal in vergelijking met dat van TunnelBear hierboven (500MB per maand). Let wel op: 500MB per dag is nog steeds maar zo’n 30 minuten YouTuben per dag. Daarentegen geeft Hotspot Shield toegang tot slechts een server en is het niet mogelijk om Netflix te streamen met deze VPN.

Hotspot Shield is dus een prima gratis optie voor wie een service zoekt die je online privacy vergroot. Dit is vooral handig wanneer je bijvoorbeeld online aankopen doet of belangrijke informatie deelt via mail en er zeker van wil zijn dat er niet een paar onbekende ogen meekijkt.

Voor wie nog meer gratis data wil maar geen video’s kijkt: Windscribe

Windscribe is een gratis VPN die waarschijnlijk de meeste gratis data aanbiedt, namelijk 10GB maandelijks. Dat betekent dat je meer dan 160 uur per maand gratis kunt browsen. Het nadeel van deze gratis data is wel dat het te traag is om video’s mee te kijken.

Naast al deze gratis data is Windscribe er natuurlijk om jouw privacy online te beschermen. De service slaat geen IP stamp op, houdt geen data bij over welke websites bezoekt en slaat ook geen andere informatie over jouw internetverbinding op. Daarnaast laat Windscribe jou zelf kiezen uit een van de 25 servers in 11 verschillende landen.

Windscribe VPN
De W van.. (Afbeelding: Windscribe)

Voor wie een gratis VPN zoekt om te Netflixen: Hide.me

De laatste gratis VPN service in dit rijtje is er een voor wie graag films en series wil kijken die niet op de Nederlandse Netflix te zien zijn maar wel op de Amerikaanse of Canadese variant. Netflix staat niet te trappelen om gebruikers die een VPN gebruiken voor hun service maar toch zijn er een paar VPN’s via welke je toch toegang hebt tot de streaming service. Een daarvan is Hide.me.

Hide.me geeft gebruikers 10GB gratis data per maand. Door de goede snelheid is het mogelijk om video’s en films te kijken via deze VPN, en zelfs films te downloaden. De service biedt vijf servers uit waaruit gebruikers kunnen kiezen. Dit is niet enorm veel maar is waarschijnlijk genoeg voor wie Hide.me alleen wil gebruiken om wat anoniem te internetten, berichten te sturen en bestanden te delen.

Wil je meer weten over hoe je online privacy te beschermen zonder een (gratis) VPN? Lees hier onze 5 tips.

Reageer op artikel:
VPN in 2021: dit zijn de 5 beste gratis opties om dit jaar te gebruiken
Sluiten