Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 feb 2019

Waarom het nu toch echt tijd is om een VPN uit te proberen

Adverteerders die je overal volgen, hackers die het gemunt hebben op je gegevens: het internet is allesbehalve veilig. Gelukkig is er een mooie oplossing die je geregeld aanbevolen wordt: een VPN. Dat is een verrassend betaalbare oplossing die je niet alleen online beschermt, maar ook nog eens een hoop (geldbesparende) voordeeltjes biedt.

In dit artikel leggen we je uit waarom het nu echt tijd is voor een VPN, wat de voordelen zijn en hoe je de beste uitzoekt.

Waarom een VPN?

Maar wat is een VPN nou eigenlijk? Een VPN versleutelt en beveiligt jouw internetverkeer. Oftewel, alles wat jij op het internet doet. De bestanden die je downloadt, de websites die je bezoekt en de reclames die je te zien krijgt. Daardoor kunnen hackers of bijvoorbeeld overheden niet onderscheppen wat jij allemaal doet.

Een direct voordeeltje daarvan is dat het veel veiliger wordt om met gratis openbare netwerken te verbinden. Doordat jouw verkeer versleuteld wordt, kunnen kwaadwillenden bijvoorbeeld niet zomaar je inloggegevens van online diensten onderscheppen.

Waarom het nu toch echt tijd is om een VPN uit te proberen

Bovendien kunnen andere partijen op het internet zo niet langer jouw locatie en identiteit achterhalen. Ideaal! De sleepwet is in 2018 ondanks het referendum van kracht geworden; een VPN beschermt je tegen dergelijke overheidssurveillance.

Met een VPN kun je bovendien zelf kiezen met welke server je verbinding maakt. Oftewel, je kunt je digitale locatie aanpassen. Daardoor denken de sites die je bezoekt bijvoorbeeld dat je uit Amerika komt, of een ander land naar keuze. Dat komt vooral van pas bij diensten als Netflix, die niet alleen in sommige landen goedkoper zijn, maar ook een ander aanbod hebben per land.

Zo kun je heel goedkoop een abonnement sluiten voor Netflix, zoals we je hier uitleggen. Maar ook andere diensten die normaliter niet in Nederland verkrijgbaar zijn, worden dankzij een VPN opeens weer een optie. Iets minder relevant in Nederland, maar desalniettemin belangrijk: een VPN is ook een uitstekend middel tegen censuur.

Je kunt de voordeeltjes ook in talloze andere hoeken zoeken. Met een VPN kan het bijvoorbeeld zijn dat vliegtickets veel goedkoper worden, omdat je bookingssites zogenaamd bekijkt vanuit een ander land, met bijbehorende ticketprijzen.

Waarom het nu toch echt tijd is om een VPN uit te proberen

Welke VPN?

Al met al zijn er zoveel voordelen, op zoveel vlakken, dat een VPN nemen eigenlijk een no-brainer zou moeten zijn. Maar waar moet je als consument eigenlijk beginnen?

Van gratis of een paar euro tot tientallen euro’s per maand: er zijn talloze opties als je een VPN wilt nemen. Ze verschillen vaak van functionaliteiten, protocollen en eigenschappen, waardoor je al snel de bos niet meer door de bomen ziet.

Vrees echter niet, want VPNGids.nl heeft een zeer toegankelijk en duidelijk overzicht voor je klaar staan. Je kunt zelf aanvinken wat je nodig hebt, waarna de tool je precies vertelt welke VPN het beste bij jouw wensen past. Inclusief voordelen, nadelen en de kosten. Hier kun je het overzicht vinden.

In samenwerking met VPNgids.nl

Reageer op artikel:
Waarom het nu toch echt tijd is om een VPN uit te proberen
Sluiten