Redactie
Redactie Digital 14/11/2019

VPN: zo breek je door landgrenzen en geniet je van meer sport, films en series

Dat het internet anno 2019 alles behalve veilig is mag duidelijk zijn. Adverteerders ontvangen je data met open armen, hackers staan op de hoek en je gegevens slingeren overal in het rond. Wat dat betreft is het slim om een goede VPN aan te schaffen waarmee je dit soort gevaren voorkomt. Maar er zitten nog heel veel meer voordelen aan zo’n VPN.

Want ken jij de frustratie dat je bepaalde content niet kunt kijken, omdat je simpelweg in het verkeerde land woont? Fantastische content die je onthouden wordt of sportwedstrijden die je niet kan volgen: het zijn dingen waar we allemaal wel eens tegenaan lopen. Maar gelukkig is er, door middel van een VPN, een manier om dit gewoon voor elkaar te krijgen. Hoe het werkt? We leggen het je uit!

Wat is een VPN nu precies?

Wanneer jij denkt “leuk dat is een VPN moet nemen, maar wat is dat nu eigenlijk?”, dan snappen we dat volledig. Daarom leggen we het je ook met alle liefde uit.

Wanneer jij een VPN inschakelt maak je verbinding met het internet via een server uit een ander land. Het resultaat: het lijkt net alsof je in dat land zit. Maar in werkelijkheid zit jij dus gewoon thuis op de bank. En hierdoor is het voor kwaadwilligen, of adverteerders, heel erg lastig om jouw internetgebruik in kaart te brengen.

Een VPN (Virtual Private Network) is een soort vergrendeling voor je internetverkeer. Je versleutelt en beveiligt als het ware alles wat jij op het internet doet. Hoezo? Omdat je internetgebruik simpelweg niet direct naar jou geleid kan worden, maar wordt geregistreerd via een omweg. Het is een beetje hetzelfde als dat jij jouw auto op de oprit van je ouderlijk huis hebt laten staan, waardoor het lijkt alsof je daar bent. Terwijl je in werkelijkheid op de bank zit in je nieuwe huis. En dat is dus ook hoe een VPN te werk gaat.

Meer films, series en sport voor jou met VPN

Hoe belangrijk veiligheid op het internet ook is, niet iedereen zal zich er aangesproken door voelen. Er zijn simpelweg heel veel mensen die zeggen “ik heb niets te verbergen” en het prima vinden dat hun data met iedereen gedeeld wordt. Dat moet iedereen uiteraard helemaal zelf weten, maar wat nou als we je vertellen dat je het beste van beide werelden kunt pakken. Niet alleen kan je er (zonder veel moeite) voor zorgen dat je veilig bent op het internet, maar ook dat je veel meer uit diensten als Net‍flix haalt.

VPN stuurt je internetverbinding namelijk door naar een andere server. Dit zorgt ervoor dat websites denken dat je vanuit een heel andere plek in de wereld hun domein probeert te bereiken. En gezien het feit dat Net‍flix het aanbod baseert op je locatie, kan dat ervoor zorgen dat je heel veel nieuwe content kunt bekijken. Want voor wie het nog niet weet: het aanbod ziet er in de Verenigde Staten heel anders uit dan in Nederland.

NordVPN VPN deal
NordVPN (Afbeelding: Petter Lagson)

Wanneer jij inlogt op Net‍flix maakt de streamingdienst verbinding met de server waar jij op zit. Hierdoor weet de dienst dat jij vanuit Nederland hun website probeert te bereiken en krijg je dus het aanbod van Nederland voorgeschoteld. Maar wanneer jij gebruik maakt van een VPN werkt dat net iets anders. Jij probeert Net‍flix, bijvoorbeeld, te bereiken vanaf een server die in de Verenigde Staten staat. Net‍flix denkt dat jij in de VS bent en zal je dus het aanbod bieden die beschikbaar is in dat land. Op die manier kan jij vanaf de bank in Nederland andere content bekijken dan je dat in eerste instantie kon doen.

En zo werkt dat ook met zaken als films en series van andere partijen of met het bekijken van sportwedstrijden, trailers en documentaires. Er is gewoon heel veel content dat aangeboden wordt op basis van je locatie en met een VPN heb jij de mogelijkheid om te spelen met die locatie. Content die je voorheen dus niet kon bekijken, is nu wel te bekijken. En dat is eigenlijk hartstikke voordelig.

Waarom je voor NordVPN moet gaan

Maar uiteraard moet je wel een VPN dienst vinden die bij je past. En wat dat betreft denken we dat NordVPN een van je beste opties is.

NordVPN bestaat sinds 2008 en is anno 2019 marktleider op het gebied van VPN’s. De dienst wordt geroemd om een aantal essentiële zaken: veiligheid, snelheid en gebruiksvriendelijkheid. We lichten de punten kort en bondig toe.

Veiligheid voor alles

NordVPN zorgt ervoor dat je zo veilig mogelijk het internet over gaat. Zo is er een perfecte privacy-regeling en houdt het programma geen logs bij. Dit houdt in dat jouw internet gebruik niet geregistreerd wordt en je echt anoniem het internet over kan. Er is daarbij een sterke 256-bit encryptie die deze veiligheid nog eens garandeert en het programma heeft een zogeheten Kill Switch. Wat dit inhoudt is dat wanneer je verbinding met je VPN verbreekt, je data niet op straat komt te liggen.

Daarbij is het ook ontzettend fijn dat het enige wat NordVPN van je nodig heeft je email-adres en wachtwoord zijn. Kortom: je bent echt ontzettend veilig.

Snel als een malle

Maar NordVPN is ook hartstikke snel. Gezien het feit dat je verbinding maakt met servers die duizenden kilometers verderop gevestigd zijn, zou je zomaar eens wat snelheid kunnen verliezen. Iets dat misschien lastig te accepteren is wanneer je al niet beschikt over het meest snelle netwerk. Maar dat heeft het bedrijf uiterst goed geregeld. Bij het testen van de snelheid is er een heel klein verschil te vinden in de internetsnelheid. Een verschil dat je in de praktijk niet eens gaat merken, zelfs niet als je aan het gamen bent.

Dit heeft alles te maken met het feit dat NordVPN verbinding maakt met de snelste server die beschikbaar is. Wat dat betreft dus ook een dikke plus.

Gebruiksvriendelijkheid centraal

Als laatste moet de gebruiksvriendelijkheid van Nord ook zeker besproken worden. De dienst zorgt ervoor dat jij zo makkelijk mogelijk aan de slag kan. Zo is de website ontzettend duidelijk, is Nord simpel te installeren en is betalen op verschillende manieren mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld betalen via Creditcard, Paypal en iDeal. Maar wanneer jij in het bezit bent van cryptocurrencies, is het mogelijk om ook daarmee te betalen.

En heb je problemen of vragen? Dan is de klantenservice zo bereikt!

NordVPN VPN
Lekker dealtje (Afbeelding: VPN)

Kortom: NordVPN heeft alles te bieden om iedereen te voorzien van veilig internetgebruik. Het maakt dus niet uit of je al jaren een VPN gebruikt of net begint: dit is de go-to tool. Het mooie van het hele verhaal is dat de dienst nu te gebruiken is voor maar liefst drie jaar. Hiervoor betaal je slechts €3.17 per maand. Meer informatie? Check dan zeker even de website!

In samenwerking met NordVPN

Reageer op artikel:
VPN: zo breek je door landgrenzen en geniet je van meer sport, films en series
Sluiten