Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 31 jul 2017

Ontbytes: China en Putin verbieden VPN’s, ontwerp iPhone 8 door fout Apple gelekt en meer

Niets fijner dan de ochtend beginnen met een paar lekkere ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de koffiezetapparaat. Met vandaag onder andere een verbod door Putin en de Chinese overheid op het gebruik van VPN’s.

Poetin verbiedt het gebruik van VPN’s in Rusland

Nadat afgelopen zaterdag bekend werd dat Apple alle VPN apps uit de App Store in China haalde, heeft nu ook een nieuwe wet in Rusland het verboden de Virtual Private Networks (VPN’s) te gebruiken.

De Russische overheid blokkeert, net als de Chinese overheid, het gebruik van bepaalde websites. Door het gebruik van een VPN kan die blokkade omzeild worden. Door de VPN’s te verbieden kan deze omzeilmethode beter worden tegengegaan.

Amerikaanse politici mogen geen mensen blokkeren op social media

Het is natuurlijk wel bekend dat president Trump er een handje van heeft mensen te blokkeren op Twitter. In de staat Virginia is het na een uitspraak van een rechter verboden voor politici om mensen te blokkeren op social media.

Deze uitspraak werd gedaan nadat een lokale politicus de fout in ging door een man van haar Facebookaccount te weren. Volgens de rechter druist het blokkeren van mensen door politici in tegen vrijheid van meningsuiting. Deze uitspraak kan wellicht ook gevolgen hebben voor de rechtzaak die op dit moment loopt tegen Trump omdat hij diverse mensen heeft geblokkeerd op Twitter.

Het ontwerp van de iPhone 8 is gelekt

De softwareontwikkelaar Steve Troughton-Smith ontdekte een afbeelding van de iPhone 8 in de testsoftware van de slimme HomePod-luidspreker. Hij plaatste hier natuurlijk een afbeelding van op Twitter.

Op de afbeelding is een iPhone te zien die bijna geen randen heeft. Eerder waren er al foto’s van de vermeende iPhone te zien, maar omdat die beelden van anonieme bronnen afkomstig waren was er nog wel onzekerheid over de echtheid. Deze ‘gelekte’ foto’s komen uit software van Apple zelf.

Snackbyte: trailer Stephen King’s ‘It’

Zo, met deze snackbyte kun je direct goed wakker worden! De trailer van een aanpassing op Stephen King’s It staat online. De nieuwe It is een aanpassing op de bovennatuurlijke horror film It die in 1986 uitkwam. De film is vanaf 7 september te zien in de Nederlandse bioscopen.

Reageer op artikel:
Ontbytes: China en Putin verbieden VPN’s, ontwerp iPhone 8 door fout Apple gelekt en meer
Sluiten