Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 mrt 2019

Beleef VR-games nog beter met de Oculus Rift S

Games beleven met een VR-headset wordt steeds toegankelijker, betaalbaarder en beter. Een paar jaar geleden moest je een dikke gamingpc hebben en daarnaast ook nog eens een dure bril. Inmiddels is de markt volwassen geworden. Er zijn verschillende VR-headsets in verschillende prijsklasses in de markt en ook heb je headsets waarbij je VR kunt beleven zonder dat je een gaming-pc nodig hebt. Voor hen die een uitstekende ervaring willen hebben, komt Oculus dit voorjaar met de Oculus Rift S.

Maak kennis met de Oculus Rift S

De Oculus Rift S is de nieuwe highend VR-headset van het bedrijf. Hiervoor heb je wel een gamingpc nodig om de games te spelen. Volgens Oculus kun je alles beleven wanneer je gebruik maakt van een NVIDIA GTX 1060 of een AMD Radeaon RX 480 of hoger in combinatie met een Intel i5-4590 processor of hoger en 8 GB aan Ram. De nieuwe headset maakt gebruik van een hogere resolutie dan de vorige generatie en de Insight-out trackingtechnologie waardoor precieze room-scale (kamervullende vr) mogelijk is zonder dat externe sensoren nodig zijn. Ook heb je de Oculus Touch controllers die zorgen voor een authentieke hand-presence en is het mogelijk om Passthrough+ te gebruiken. Daarmee kun je de echte wereld om je heen zien zonder dat je de headset afzet.

De Oculus Rift S wordt in de lente van dit jaar gelanceerd en gaat dan 499 euro kosten.

oculus rift s

Heb je geen gamingpc, maar wil je wel VR beleven? Dan komt deze lente ook de Oculus Quest uit. Het is een standalone headset, waarmee je hoogwaardige games kunt spelen. Hij beschikt over 64 GB interne opslag en je hebt twee tracked controllers om je games mee te spelen. Wanneer de headset gelanceerd wordt, zijn er volgens Oculus iets van vijftig games die je gelijk kunt gaan beleven. Deze headset gaat waarschijnlijk ook 499 euro kosten.

oculus quest
Reageer op artikel:
Beleef VR-games nog beter met de Oculus Rift S
Sluiten