Daniel Koster
Daniel Koster Tech 9 feb 2017

Horen, ruiken en zelfs voelen: VR Sense maakt games levensecht

Het lijkt wel alsof virtual reality wekelijks stappen vooruit zet. We zijn nu namelijk VR Sense tegen het lijf gelopen. Hiermee lukt het een Japans bedrijf om al je zintuigen te prikkelen. Zo wordt jouw ervaring in de virtuele wereld nóg realistischer.

Dit artikel is onderdeel van onze rubriek WANT to Play die wij samen met de TonTon Club zijn gestart.

Pandadroom 2.0

Vroeger was het de Pandadroom in de Efteling die een realistischere manier van films kijken bood. Elke film was in 3D te zien en daarnaast werd er flink gebruik gemaakt van special-effects. De kers op de taart? Een stoel die verzakte, een briesje in je gezicht of kleine regendruppels die uit de lucht vielen!

Voelen en ruiken als extra zintuigen

Nu wordt eenzelfde soort stap gezet in de virtuele wereld. Gamebedrijf ‘Koei Tecmo’ heeft de VR Sense ontwikkeld. Dit is een soort grote kast die van een stoel, headset, speakers en meer is voorzien. Maar dat is niet alles. Zo kan-ie geuren opwekken, wind creëren, temperaturen veranderen en regen en sneeuw nabootsen. Bovendien roteert de stoel waarin je zit alle kanten op.

VR Sense

Het wordt pas écht vet doordat het apparaat het tastzin kan simuleren. Horror games voor virtual reality zijn al doodeng, maar nu nóg angstaanjagender. Een voorbeeldje: met de VR Sense loop je door een virtueel bos, voel je de regen in je gezicht, ruik je de geur van nat hout en voel je spinnen over je armen bewegen. Als je kort daarna de geur van plas ruikt, dan is dat waarschijnlijk niet virtueel. ;)

VR Sense

VR Sense, coming soon?

Het is nog niet bekend wat je voor de VR Sense moet betalen. Wel is duidelijk dat er in eerste instantie drie spellen uitkomen: ‘GI Jockey Sense’, ‘Horror Sense’ en een virtual reality versie van ‘Dynasty Warriors’. Hoe de VR Sense het tastzin zo kan beïnvloeden, dat is voor ons nog onduidelijk. Wij kunnen niet wachten op de presentatie op de Japan Amusement Expo van 10 februari!

Tons of Fun

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Horen, ruiken en zelfs voelen: VR Sense maakt games levensecht
Sluiten