Sam Dille
Sam Dille Wetenschap 10 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Vreemd object dat rond de aarde zweefde is eindelijk geïdentificeerd

Een raar object dat rond de aarde zweefde hield de wereld al sinds september in zijn greep. Nu is er eindelijk duidelijkheid.

In september begon er een nieuwtje te circuleren dat er een object op weg was naar de aarde. Dat is niet per se heel bijzonder, maar het gekke is dat niemand goed wist wat voor voorwerp het precies was. Wetenschappers speculeerden erop los, maar niemand wist met concreet bewijs te komen. Tot nu. Het object is inmiddels veilig de aarde is gepasseerd en blijkt toch bekender te zijn dan gedacht.

Dit was het rare object dat rond de aarde zweefde

Het voorwerp blijkt geen asteroïde te zijn geweest, maar een door de mens gemaakt object genaamd 2020 SO. Deze bevat overblijfselen van een oude raket die al in de jaren 60 gelanceerd is. Terwijl het object de aarde passeerde konden beelden gemaakt worden die hielpen bij het identificeren.

Het wordt door deze vondst ook voor de zoveelste keer duidelijk dat overal waar de mens heengaat, hij troep achterlaat. Omdat het object een vergelijkbare baan om de zon leek te maken als die van de aarde, dachten wetenschappers al dat het object gewoon een stuk rotzooi was dat tijdens een ruimte missie per ongeluk in een baan rond de zon terecht was gekomen.

De raket, die van 2020 SO, was een Centaur Booster die in september 1966 werd gelanceerd. Hij maakte deel uit van de missie Surveyor 2, die bedoeld was om een mens naar de maan te vervoeren. Helaas verloor het vaartuig de controle en mislukte de missie. De raket heeft blijkbaar deze crash overleefd door rond te reizen in een baan rond de zon.

Rockter Booster
Het ging om deze raket (Afbeelding: NASA)

Rotzooi

Dit is zeker niet het enige stukje vuil dat rond de aarde zweeft. Zoals je aan dit voorbeeld hebt kunnen zien zorgt ruimterotzooi voor veel onrust. Gelukkig is er een bijzondere oplossing die heel effectief lijkt te zijn. Lees hier alles over de ruimteklauw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vreemd object dat rond de aarde zweefde is eindelijk geïdentificeerd
Sluiten