Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 20 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Vreemde melding op je Samsung smartphone? Je bent zeker niet de enige!

Wereldwijd hebben bezitters van Samsung smartphones een merkwaardige notificatie ontvangen. Het gaat om een melding die afkomstig is van de Find My Mobile applicatie.

Het bericht, dat inmiddels een veelbesproken onderwerp is op platformen als Reddit en Twitter, toont simpelweg het cijfer 1. Niets meer en niets minder. Maar wat houdt het bericht precies in en wat is er aan de hand?

Samsung Galaxy telefoons ontvangen opvallende notificatie

Toen ik vanmorgen een melding kreeg van de Find My Mobile app op mijn Samsung Galaxy S10, doken de vraagtekens spontaan op. Gelukkig hoefde ik persoonlijk niet ver te zoeken, want heel het internet stond er al vol mee: wat betekent die mysterieuze “1” die iedereen op zijn Samsung smartphone ontvangt?

Wanneer je als gebruiker de melding aantikt op je telefoon, sluit het bericht zich direct. Wat dat betreft was ik zelf dus te laat om een screenshot te nemen van de opvallende melding, maar gelukkig staan er genoeg op Twitter. Hieronder dus een voorbeeld van de melding:

En die melding is dus door redelijk wat mensen opgepikt. Zo wist niet alleen Twitter-gebruiker Josh Bloom wat hem overkwam:

Maar zat Heaven’s Lust ook met vraagtekens op de bank:

Interne test gaat fout

Een aantal uur nadat het mysterieuze gedoe heeft plaatsgevonden, komt Samsung UK met een verklaring voor de gebeurtenis. En het lijkt er sterk op dat iemand binnen Samsung toch redelijk op den spreekwoordelijke kloten heeft gekregen. Het gaat namelijk om een interne test die iets meer aandacht heeft gekregen dan de bedoeling was. De notificatie is dus per ongeluk (foutje moet kunnen) naar alle bezitters gestuurd.

Samsung is overigens niet het eerste bedrijf die zo’n fout maakt. Vorig jaar zat OnePlus in exact zo’n zelfde situatie. Het Chinese techbedrijf voorzag de consument per ongeluk van een notificatie waarbij onverklaarbare teksten en Chinese tekens te zien waren. Gebruikers wisten niet wat ze overkwam, maar uiteindelijk bleek het te gaan om een interne test voor een software update. Een test die dus duidelijk niet heel goed verlopen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vreemde melding op je Samsung smartphone? Je bent zeker niet de enige!
Sluiten