Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 11 apr 2018

Vriendengroep bouwt droomplek met boomhutten en skatepark middenin de natuur!

In 2011 zegt Foster Huntington zijn baan in New York op, hij koopt een Volkswagen busje en begint aan een lange roadtrip. Tijdens zijn reis verzamelt hij duizenden foto’s en van dat verslag maakt hij in een geweldig boek, Home Is Where You Park It. Een echte aanrader. Nóg enthousiaster zijn wij over zijn nieuwe werk, The Cinder Cone, een boek en video verslag van Foster en zijn vriendengroep, die bouwen aan hun droomplek.

De vriendengroep vond een geweldige plek in Columbia River Gorge. Zij bouwden hier twee boomhuizen, een skatepark en maakten er hun droomplek van. Onderstaande video laat het beter zien, dan wij kunnen omschrijven.

Een halfpipe in je achtertuin

Foster en zijn vriend Tucker Gorman kwamen op het idee in februari 2014 en begonnen in juni aan de bouw van hun droomplek. Zij deden dit samen met vrienden, waaronder ervaren timmerlui en onervaren boys, die het werk gaandeweg leerden.

In de video zie je – naast onwijs gave beelden van de natuur – de verandering van seizoenen.

De video begint in de zomer met beelden van de vriendengroep, die een gat in de grond graven en de boel volstorten met beton om hun skatepark te bouwen.

Vervolgens wordt het winter en zie je de jongens ijs hakken en chillen in de houtgestookte jacuzzi, middenin de sneeuw. Ze vieren de jaarwisseling met vuurwerk en dan wordt het lente: hun droomplek is klaar!

Foster verzamelde alle foto’s, schetsen en tekeningen van het project en maakte daar the Cinder Cone Build Book van: een foto-, instructie- en kleine huisjes-boek in één. Het boek kan zo als inspiratieboek, maar ook als praktische handleiding gebruikt worden, mocht je zelf een boomhuis willen maken.

De video en het verhaal roepen bij ons in elk geval een gevoel van vrijheid en blijheid op. Hoe gaaf moet het wel niet zijn om samen met je vrienden te bouwen aan je droomplek?

The Cinder Cone Build Book moet er wat ons betreft absoluut komen. Vind jij dat ook? Ga dan naar Kickstarter om je bijdrage aan het boek te leveren.

Reageer op artikel:
Vriendengroep bouwt droomplek met boomhutten en skatepark middenin de natuur!
Sluiten