‘Samsung geforceerd om Galaxy Note 9 vroeg uit te brengen’

Over iets meer dan een week mogen we na lang wachten eindelijk de Samsung Galaxy Note 9 verwelkomen in de line-up van de Zuid-Koreaanse smartphonemaker. Hij komt wel wat eerder uit dan we gewend zijn als we kijken naar voorgaande jaren. Volgens een rapport van Digitimes zou dat te maken hebben met de tegenvallende verkoopcijfers van de Samsung Galaxy S9 toestellen. We wisten natuurlijk al dat deze niet al te best waren, maar het lijkt nog erger te zijn dan je misschien dacht.

Ruimte maken voor opvouwbare smartphone

Al een tijdje wordt er gespeculeerd over de reden achter de vervroegde lancering van de Note 9. Er werd onder andere geopperd dat het toestel eerder op de markt zou verschijnen om langer in de winkels te kunnen liggen zonder concurrentie van de nieuwe iPhone X. Een andere reden zou zijn dat Samsung sowieso zijn schema wilde veranderen om ruimte te maken voor de lancering van een nieuwe opvouwbare smartphone.

Samsung Galaxy Note 9

Zo snel mogelijk financiële boost nodig

Maar volgens Digitimes zou de echte reden dus de Galaxy S9 zijn. De verkoopresultaten zouden dusdanig slecht zijn dat Samsung’s mobiele afdeling zo snel mogelijk weer een boost nodig zou hebben en Samsung zelfs geforceerd zou zijn de Note 9 vroeg te lanceren. Deze informatie zou afkomstig zijn van Taiwanese bronnen in Samsung‘s bevoorradingsketen.

spaarvarken

Galaxy S9 slechts verkopend toestel sinds 2012

Ook herhaalde Digitimes een bericht dat we al eerder zagen verschijnen bij China Times, welke betrouwbare bronnen lijkt te hebben die het in het verleden vaak bij het rechte eind hebben gehad. Volgens het bericht lijkt het erop dat Samsung uiteindelijk in totaal maar 30 miljoen Galaxy S9 en S9+ modellen zal gaan verkopen dit jaar. Als dat inderdaad zo is, zou het betekenen dat de Galaxy S9 het slechtst verkopende Galaxy S toestel is sinds 2012.

Dat is natuurlijk zuur en Samsung lijkt van alles te proberen om de mobiele afdeling weer een boost te geven. Zo kwamen ze onlangs met een hele reeks aan commercials, waarin de iPhone X wordt gedist in vergelijking met de Galaxy S9. En om de Note 9 alvast aantrekkelijk te maken, hebben ze het voor elkaar dat Fortnite eerst exclusief voor de Note 9 wordt uitgebracht. Daarna pas komen andere Android toestellen aan de beurt.

BGR

Reageer op artikel:
‘Samsung geforceerd om Galaxy Note 9 vroeg uit te brengen’
Sluiten