Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 11 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze weegschaal is een drilmeester voor het perfecte kopje koffie

Om het perfecte kopje koffie te zetten kan er behoorlijk wat bij komen kijken. Zo moet je de perfecte ratio vinden tussen het water en de koffiebonen en moet je daarnaast ook nog letten op hoe snel je het water giet. Omdat de makers van Vroom weten dat dit ‘s ochtends extra lastig kan zijn, bedachten ze een weegschaal die je precies instrueert wat je moet doen en hoe.

Weegschaal met instructies

Vroom ziet eruit als je standaard weegschaal, maar is stiekem uitgerust met een uitgebreide kennis over koffie. Om je kopje koffie te zetten, maal je eerst je koffiebonen  (of koop je ze al gemalen) en plaats je een koffiekan op de weegschaal. Vervolgens begin je met het toevoegen van de gemalen koffiebonen in het filter. Op het display van Vroom zie je hoeveel je moet toevoegen en hoeveel je al hebt toegevoegd. Na deze stap krijg je de instructie om water bij het geheel te gieten. Hierop zie je een tijdsbalk lopen, terwijl er linksboven staat hoeveel water je moet gieten.

Feedback over je brouwkunsten

Achteraf krijg je een rating over goed je het hebt gedaan. Je kunt ook zien hoeveel water je had moeten toevoegen en hoeveel je daadwerkelijk hebt gegoten. Ook zie je binnen hoeveel tijd je je kopje koffie had moeten zetten en hoe lang je er in het echt over hebt gedaan. Op deze manier kun je van je fouten leren, maar het is de vraag of je ‘s ochtends vroeg al zin hebt in een bijdehante weegschaal.

Vroom koffie weegschaal

Uitgebreide koffie informatie via de app

Uiteraard vindt niet iedereen zijn koffie op dezelfde manier lekker en kun je kiezen uit verschillende koffie-profielen. Daarnaast helpt de weegschaal je ook bij het zetten van een espresso. Natuurlijk hoort er ook een app bij Vroom. Deze verbind je via Bluetooth met de weegschaal om uitgebreide informatie te krijgen over je je brouw-profiel en kun je verschillende bouwsels vergelijken. Als je trots bent op je brouwkunsten is het ook mogelijk om je prestaties met vrienden en andere klanten te delen via Facebook, Instagram en Twitter.

Vroom koffie weegschaal

Bemachtigen via Kickstarter

Vroom is een Kickstarter project en kun je bemachtigen voor 85 euro plus zo’n 22 euro aan verzendkosten. Hiermee krijg je via Kickstarter een korting van vijftig procent op de verwachte winkelprijs. Als het goed is kun je vervolgens je eigen koffie instructeur in maart volgend jaar verwachten.

Om je koffie vervolgens warm te houden heb je de slimme Ember Ceramic Mug nodig. Deze zorgt ervoor dat je nooit meer te maken krijgt met koude koffie of thee.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze weegschaal is een drilmeester voor het perfecte kopje koffie
Sluiten