De vrouwelijke John Wick: maak kennis met spin-off Ballerina

We leven in een tijd waarin er, ook op het gebied van films en series, steeds meer ruimte lijkt te zijn voor diversiteit. Of het nu gaat om een superheld als Captain Marvel of een vrouwelijke James Bond: het is in 2019 allemaal mogelijk. En wat dat betreft blijft ook kaskraker John Wick niet achter.

Je zou het je misschien niet voor kunnen stellen: een John Wick film zonder Keanu Reeves in de hoofdrol. Toch moet je aan het idee gaan wennen, want er lijkt een heuse spin-off van de franchise in de maak te zijn. Underworld regisseur Len Wiseman is bezig met de film ‘Ballerina’ waarin de hoofdrol wordt vertolkt door een vrouw.

John Wick spin-off Ballerina in de maak

Het houdt niet op voor John Wick. Naast dat dit jaar alweer de derde film rondom de door Keanu Reeves gespeelde actieheld verscheen komt er ook nog een vierde deel. Tevens staat er ook nog een nieuwe serie rondom het populaire personage gepland.

Toch blijkt nu dat er nóg meer aan zit te komen. Regisseur Len Wiseman, bekend van de Underworld films, gaat namelijk een John Wick spin-off maken met een vrouwelijk personage in de hoofdrol. Dit project krijgt de titel ´Ballerina´ en gaat volgens website Deadline over:

´´Een jonge vrouwelijke moordmachine die wraak zoekt op de mensen die haar familie vermoord hebben.´´

Er is verder echter nog niets over de cast in crew bekend. Wel was het personage Ballerina eerder al te zien in John Wick: Chapter 3 – Parabellum. Ze werd toen gespeeld door Unity Phelan, een verder nog vrij onbekende actrice. Of zij wederom in de huid van dit personage gaat kruipen is echter nog niet bekend.

Netflix en Pathé Thuis

Mocht jij de originele John Wick film nog eens willen zien dan kan dat via Netflix. Daarnaast is het ook mogelijk om het derde deel al vanaf thuis te bekijken. Al moet je voor deze laatste bij Pathé Thuis zijn.

Reageer op artikel:
De vrouwelijke John Wick: maak kennis met spin-off Ballerina
Sluiten