Sam Dille
Sam Dille Popsci 29 dec 2020

Vuurwerk verbod? met deze knallende alternatieven ben je dat zo vergeten

Zonder vuurwerk is oud en nieuw niet hetzelfde. Toch kun je de avond wat gezelliger maken met behulp van deze alternatieven voor vuurwerk.

Helaas heeft 2020 ook nare gevolgen voor vuurwerkliefhebbers. Door de grote druk op de ziekenhuizen heeft de overheid besloten om vuurwerk deze jaarwisseling te verbieden. Dit is begrijpelijk, maar hoe moet je nu oudejaarsavond doorkomen? Wij hebben een aantal alternatieven voor vuurwerk op een rijtje gezet.

Deze snufjes zijn een perfect alternatief voor vuurwerk

Bubbeltjesplastic

Voor iedereen die vuurwerk afsteekt voor het knallen, is dit het perfecte alternatief. Ga thuis op zoek naar een aantal oude verpakkingen en verzamel bubbeltjesplastic. De plastic verpakking kapot knijpen werkt verslavend en je kan het zo gek maken als je wilt. Zo verzamelde het kleine stadje Downieville in Californië ooit honderden meters bubbeltjesplastic en lieten bewoners eroverheen stampen. Het is misschien niet zo spannend als echt vuurwerk afsteken, maar het is een stuk beter dan helemaal niks horen als het twaalf uur wordt.

Olifanten tandpasta

Een tijdje geleden was dit een grote rage, dus misschien heb je dit ooit al een keer opgepikt van YouTube. Door verschillende chemicaliën en kleurstoffen te mengen ontstaat er een enorme felgekleurde massa schuim, die door velen ‘olifanten tandpasta’ wordt genoemd. Een leuk scheikundig proefje wat zorgt voor een mooie reactie. Als je dit trucje eenmaal onder de knie hebt zal je zeker veel mensen versteld doen staan. Bekijk hieronder hoe je makkelijk en veilig dit alternatief voor vuurwerk kunt maken:

Lasers

Als je houdt van de felle kleuren van vuurwerk, dan is er goed nieuws: we hebben lasers. Lazers zijn er in alle soorten en maten. Van onschuldig tot ontzettend gevaarlijk. Voor een leuke avond met oud en nieuw raden wij je party lasers aan. Deze lasers zijn compact en heel makkelijk te gebruiken. Met een beetje moeite kunnen de lichten zelfs reageren op het ritme van de muziek. Met dit alternatief ben je in no-time dat vuurwerk vergeten.

alternatief vuurwerk: lasers
Een lasershow (Afbeelding: DeyLink)

Rookbom

Er zijn een paar verschillende soorten rookbommen. De bommen waar buskruit in zitten kun je beter niet gebruiken, hoe verleidelijk dat ook is. Buskruit is namelijk erg gevoelig voor explosies. De veiligere opties zijn misschien minder indrukwekkend, maar zeker niet saai. Let wel goed op dat een rookbommen afgestoken moet worden. Gebruik dus niet een rookbom in huis, of in de buurt van een groot bos. Dit alternatief voor vuurwerk is er dus wel een waar je goed moet blijven opletten.

Naast een vuurwerk alternatief moeten we ook iets anders bedenken voor filmavonden

Naast een vuurwerk verbod moeten we in deze lockdown ook zoveel mogelijk thuisblijven. Samen een filmpje pakken zit er dus niet in. Toch kan het wel op afstand met behulp van deze tool.

 

Reageer op artikel:
Vuurwerk verbod? met deze knallende alternatieven ben je dat zo vergeten
Sluiten