Tech 2 jul 2018 Noah Korevaar

Verrassing: Netflix bevestigt Nederlandse topserie Vuurzee

Aan het einde van elke maand maakt Netflix bekend welke titels aan het aanbod worden toegevoegd in de volgende maand. Zo ook afgelopen week. In dit artikel hebben we voor je op een rijtje gezet om welke films, series en documentaires het in juli gaat. Nu kunnen we per verrassing een stukje Nederlandse glorie aan het lijstje toevoegen: Vuurzee.

Nederlandse topper Vuurzee op Netflix

Er wordt hard gewerkt aan een Nederlandse Netflix Original. Een productie van Hollandse bodem die dus specifiek voor de streamingdienst wordt geproduceerd. Wanneer die productie uit gaat komen, is helaas nog niet bekend.

Het bedrijf houdt ons in de tussentijd zoet met de thriller-serie Vuurzee. Op 6 juli worden de complete twee seizoenen aan het aanbod van Netflix toegevoegd. Twee maanden geleden werd bekend gemaakt dat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) een deal heeft gesloten met de streamingdienst.

Vuurzee Netflix

Langzamerhand worden er daardoor steeds meer Nederlandse series en films naar Netflix gebracht. Vuurzee kun je als het startschot daarvan zien. De serie werd tussen 2005 en 2008 door VARA uitgezonden.

Een tijdje geleden alweer dus, ruim voor bedrijven als Netflix het Nederlandse kijkgedrag domineerden. Toch voelt het drama nog verrassend modern aan. Vuurzee is nog steeds een van de meest geprezen producties van Nederlandse bodem.

De cast is in ieder geval al indrukwekkend: Sylvia Hoeks, Victoria Koblenko en Rietman schitteren in grote rollen. Waar destijds veel Nederlandse series in de schaduw moesten staan van Hollywood-producties, maakte Vuurzee wel serieuze indruk.

Dat is knap, vooral in een genre dat buiten de gewoonlijke Nederlandse sitcom-boot valt. Maar waar gaat de serie over? Vuurzee speelt zich af in het fictieve Noord-Hollandse dorp Boedzand. De jonge Yasmin Aslan is verdwenen. Wie heeft dat op zijn geweten, en wat heeft een mysterieus opgedoken filmpje ermee te maken?

Vuurzee Netflix

De spanning wordt vanaf het begin meteen opgevoerd, waarbij de plotlijn je eigenlijk niet meer loslaat tot de laatste aflevering. Het tweede seizoen is wat ons betreft iets minder sterk, maar nog steeds absoluut het checken waard. Ook anno 2018. Vanaf 6 juli kan jouw binge-feest beginnen! Het is helaas nog niet bekend wanneer meer Nederlandse toppers zullen volgen.

Reageer op artikel:
Verrassing: Netflix bevestigt Nederlandse topserie Vuurzee
Sluiten