Waar de iPhone 6 Plus faalt blijft de Samsung Galaxy Note 3 rechtovereind

Internet stond gisteren en vandaag op zijn kop! Verschillende gebruikers lieten via foto’s zien dat hun nieuwe iPhone 6 Plus niet buigbestendig is. En dat terwijl ze hun toestel in hun broekzak bij zich droegen. Ook de guys van Unbox Therapy toonden met een video aan dat tijdens een buigtest de iPhone 6 Plus vooral bij de volumeknoppen kwetsbaar is.

De grote vraag is dan ook hoe dit mogelijk is. De iPhone 6 Plus is wat dunner dan zijn concurrenten zoals de Galaxy Note 3 (en de nieuwe Galaxy Note 4) van Samsung. Om te laten zien hoe dit toestel er vanaf komt heeft Unbox Therapy dezelfde buigtest bij de Galaxy Note 3 uitgevoerd. Wat blijkt, onder dezelfde druk komt dit toestel er een stuk beter vanaf. Het toestel buigt lichtjes, maar is er geen permanente beschadiging te ontdekken. Daarnaast buigt-ie weer direct terug in de juiste houding; rechtovereind. Check hieronder beide testen en oordeel zelf.

Samsung Galaxy Note 3:

iPhone 6 Plus:

The Next Web heeft ondertussen contact met de helpdesk van Apple gehad. Als jij over een gebogen iPhone 6 Plus beschikt dan moet je ‘m grondig door Apple laten inspecteren voordat je een nieuw exemplaar krijgt. Dit gebeurt door de Apple-genius waaraan je wordt gekoppeld. Hij of zij voert een zogenoemde Visuele Mechanische Inspectie uit en bepaalt hiermee of de schade binnen de richtlijnen valt. Is dit niet het geval, dan krijg je ook geen nieuw toestel. Deze richtlijnen zijn echter niet openbaar gemaakt. Intern worden de huidige gevallen goed bestudeerd en zal Apple wellicht op een later moment met een officiële reactie komen.

De grappenmakers van The Verge zijn ook met buighype aan de slag gegaan. Ze kwamen een banaan tegen die serieuze ‘buigproblemen’ heeft. Check it out!

Reageer op artikel:
Waar de iPhone 6 Plus faalt blijft de Samsung Galaxy Note 3 rechtovereind
Sluiten