Robert Kroes
Robert Kroes Tech 22 feb 2019

‘Dit is de waarde van de Bitcoin per eind 2019’

We hebben alle voorspellingen voor het nieuwe jaar nog maar net achter ons gelaten en toch weet de eerste expert al wat de prijs van de Bitocin per eind 2019 wordt. Blockchain-expert Julian Hosp zet zijn overdenkingen op papier. Om de waarde van zijn voorspellingen te duiden kijken we eerst terug op zijn voorspellingen over de afgelopen jaren.

Heeft Julian Hosp een track record opgebouwd?

In 2016 was de Bitcoin weer in waarde verdubbeld sinds de waarde in 2014. Aan het begin van het jaar stapten veel negatief gestemde investeerders uit, maar er kwamen weinig nieuwe investeerders bij. Toch besloot Hosp zijn bezit in Bitcoin aan te houden en op langere termijn de koersbeweging af te wachten. Hij voorspelde een koers van tussen $ 500,- en $ 1.000,-.  Als redenen hiervoor zag hij de beweging in de industrie, de technische vooruitgang en de Bitcoin-adoptie. Wat hij verwachtte gebeurde. De Bitcoin werd veel positiever benaderd en de koers sloot dat jaar op $ 960,-.

2017 was, zoals iedereen zich vast nog herinnert, een bijzonder jaar. Hij voorzag dat de koers op zo’n $ 2.000,- zou eindigen. Deze voorspelling leek tot 17 juli 2017 stand te houden. Daarna stegen de koersen snel om uiteindelijk op het einde van het jaar op $ 12.897,70 te eindigen.

In 2018 was de cryptomarkt het hele jaar in mineur. Hoewel Hosp de eerste helft van het jaar zijn voorspelling nog rond $ 50.000,- handhaafde zag hij gedurende de zomer de bui hangen en stelde zijn voorspelling bij. Wederom was hij zeer adequaat.

Wat verwacht hij van de Bitcoin-koers in 2019?

Voor 2019 ziet hij twee grote bedreigingen voor de groei van de Bitcoin. Allereerst zou een onzorgvuldige of te uitgebreide regelgeving ertoe kunnen leiden dat investeerders zich afkeren. Ten tweede zouden overheden zelf kunnen ingrijpen om cryptomunten te verdienen. Dit is bijvoorbeeld al gebeurd toen Donald Trump de Venezolaanse cryptomunt Paymon verbood. Als dit gebeurt ziet hij de koers rond $ 4.000,- eindigen. Hijzelf verwacht dat de koers, die nu nog op € 3.454,45 ligt, naar zo’n $ 8.000,- stijgt. Hoewel hij daarbij ver achterblijft bij enthousiastelingen als John McAfee. Toch lijkt een ruime verdubbeling van de koers voor veel investeerders een zegen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
‘Dit is de waarde van de Bitcoin per eind 2019’
Sluiten