Barry Kraakman
Barry Kraakman Apple 27/05/2015

Waarom Apple op het zelfontwikkelde lettertype San Francisco overstapt

Met de komst van de Apple Watch presenteerde Apple tevens haar eigen lettertype: San Francisco. Alle tekst op de Watch van het bedrijf uit Cupertino wordt in dit specifieke lettertype getoond, maar als we de geruchten mogen geloven blijft het niet bij het slimme horloge. Hoogste tijd om het lettertype eens onder de loep te nemen.

Leesbaar

Naast de Apple Watch heeft het lettertype ook z’n weg gevonden naar het toetsenbord van de nieuwe MacBook. Bij het lettertype valt op dat de kleine letters relatief hoog zijn, vergeleken met de hoofdletters. Daarnaast zijn alle ruimtes binnen de bogen van de letters groot. Beide kenmerken zorgen voor een hogere leesbaarheid, ook bij een kleinere weergave. Het is dan ook niet verrassend dat dit lettertype als eerste de weg naar het kleine scherm van de Apple Watch vond.

Kenmerken

Dit en andere kenmerken van het lettertype worden op de site van Type Detail duidelijk uitgelicht. Daarnaast wordt het lettertype in veel voorkomende varianten getoond, waardoor met eigen ogen te zien valt hoe leesbaar-ie eigenlijk is. Als de geruchten kloppen, komt het lettertype deze zomer naar zowel de iPhones, iPads en Macs. Vooral gebruikers van niet-retina schermen lijken hier voordeel van te hebben, aangezien er nog wel eens wordt geklaagd over de leesbaarheid van het huidige font op deze schermen.

Reageer op artikel:
Waarom Apple op het zelfontwikkelde lettertype San Francisco overstapt
Sluiten