Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 15 aug 2017

‘Waarom ARKit beter is dan Tango en Hololens’

Augmented Reality lijkt een van de nieuwe trends te gaan worden. Elke mobiele producent wil de markt veroveren. Google heeft Project Tango, Microsoft heeft Hololens en Apple pronkt met de ARKit. Uiteindelijk zal die laatste aan het langste eind trekken, zo denkt blogger Matt Misnieks.

ARKit vs. Tango

Zijn overtuiging heeft veel te maken met de gefragmenteerde markt van Android. Waar Apples systeem compleet gesloten is, kan dat van Google door elke fabrikant net weer wat aangepast worden. Dat heeft tot gevolg dat Google veel achterloopt als de zoekgigant alles tot in de puntjes wil verzorgen.

“Google had het VIO-systeem van Tango makkelijk al twaalf maanden geleden in een in massa geproduceerde Android-telefoon kunnen verwerken. Daar hebben ze niet voor gekozen. Als ze dat wel hadden gedaan, dan had men ARKit meer als achtervolger dan als innovatie gezien. Ik denk dat deze beslissing gemaakt is omdat ze de sensoren niet voor elk besturingssysteem opnieuw wilde kalibreren. Tegelijkertijd wilde Google niet maar een handvol OEM’s (die van Samsung en Huawei, bijvoorbeeld) prioriteit boven de anderen geven.”

En Hololens?

Hololens werkt misschien nog wel beter dan ARKit, maar de hardware is nog niet goed verkrijgbaar. Microsoft had een Windows-telefoon met de technologie kunnen maken, maar het is nog maar de vraag of de kosten daarbij tegen de baten hadden opgewogen. Daarom staat ook Microsoft als concurrent voorlopig buitenspel.

De huidige markt is zuur voor concurrenten van Apple, omdat de technologie van ARKit niet beter is dan die van Tango en dus wellicht zelfs slechter dan die van Hololens. “Als we vanuit een puur technisch standpunt kijken, ligt ARKit niet mijlenver voor op wat Google en Microsoft doen. Maar Apples goede integratie van hardware en software zorgt ervoor dat Apple het eerste bedrijf wordt dat de next-level Augmented Reality echt voor de mainstream beschikbaar maakt”, luidt de conclusie van Misnieks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Medium

s

Reageer op artikel:
‘Waarom ARKit beter is dan Tango en Hololens’
Sluiten