Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Apple 22 mrt 2016

Waarom de 4-inch iPhone SE een verkoopsucces in Nederland wordt

Gisteren was het zover: het Apple Event 2016 vond plaats. De vertegenwoordigers van Apple hebben de nieuwste producten en diensten gepresenteerd. Hieronder viel een nieuwe iPhone SE. Volgens Apple is dit een smartphone die breekt met trends. De discussie of je deze smartphone moet aanschaffen laait nu zeker op (en uit zich bijvoorbeeld in seksistische grappen en hilarische parodieën). Voordat je je ongezouten mening geeft zetten wij graag de voor- en nadelen voor je uiteen. Graag gedaan!

De voordelen van de iPhone SE

Om te beginnen zijn er een aantal voordelen die je zeker kunt meenemen in je eindoordeel over de iPhone SE.

Een iPhone 6s in een ander jasje
Het belangrijkste punt is dat deze 4-inch smartphone in wezen een iPhone 6s is, maar dan zonder de 3D Force Touch technologie. In de iPhone SE zit namelijk een A9-processor verwerkt en ook kent-ie een 4K camera. Ook de rest van de hardware is vergelijkbaar met die van de 6s. Het enige verschil is natuurlijk het uiterlijk van de telefoon. Het design breekt namelijk flink met het design van de iPhone 6s.

Een kleiner formaat
Iets dat meteen veelbesproken werd is het kleinere scherm van de SE. Hierbij gaat op dat elk voordeel zijn nadeel kent. Het kleinere formaat van de telefoon betekent namelijk ten eerste dat-ie gemakkelijker mee te nemen is. Zo past-ie beter in je broekzak en dit is vooral als je ‘m vergelijkt met de Plus modellen van Apple een flink voordeel. Ten tweede stelt Apple zelf dat het kleinere scherm ertoe leidt dat minder batterij wordt verbruikt. Zodoende zal de SE dus langer meegaan dan eerdere Apple-producten. Dat is altijd winnen! Nu we het toch over de afmeting van het apparaat hebben, dan is het ook goed om te benadrukken dat de telefoon qua uiterlijk juist het meest overeen komt met de 5s. Met de verbeterde prestaties is de SE zodoende een vertrouwd instapmodel voor de iPhone 4, -4s, -5 en -5s!

Het prijskaartje!
Een ander belangrijk voordeel van de ‘Special Edition’ iPhone is het prijskaartje. De telefoon is flink goedkoper dan de 6s. De iPhone SE is bovendien de goedkoopste introductie van Apple ooit. De 16 gigabyte variant gaat in Nederland 489 euro kosten. De 64 gigabyte variant zal een prijskaart van 589 euro kennen. Ter vergelijking: de iPhone 6s van 16 gigabyte kost 749 euro!

De nadelen van de iPhone SE

De nieuwe smartphone van Apple kent veel goeds. Echter, dit neemt niet weg dat er ook enige nadelen aan het apparaat zijn verbonden. Een 16 gigabyte variant is tegenwoordig toch achterhaald? Je hebt simpelweg meer opslag nodig voor al je apps, foto’s en meer. Vooral als je in 4K beelden maakt!

Het mes snijdt aan beide kanten
Een voordeel kan ook een nadeel zijn. Het is net hoe je het persoonlijk ervaart, want de grootte van de iPhone SE werkt ook als nadeel. Dit heeft te maken met onze groeiende behoefte aan grotere smartphoneschermen. Als je al gewend bent aan de oudere modellen dan is dat zeker geen probleem. Maar als gebruiker van grote beeldschermen kan de 4-inch scherm van de iPhone SE irritaties opwekken. Dat is begrijpelijk, want je wilt gemakkelijk door je apps navigeren en bovenal op een chill scherm filmpjes zien. Bovendien lijkt het design sinds 2012 niet veranderd te zijn. Voor een nieuwe iPhone hadden we toch wel een fris ontwerp verwacht.

Verdict: de iPhone SE gaat volgens ons een succes worden in Nederland

Er zijn genoeg mensen die zich de duurdere (en grotere) toestellen niet kunnen veroorloven of daar simpelweg het geld niet voor over hebben. De iPhone SE is een betaalbaar alternatief en hiermee bereikt Apple een markt die voor het bedrijf nog flinke potentie kent. De iPhone SE kent daarbij een vertrouwd design én de nieuwste technologie van de huidige modellen. Met deze nieuwe smartphone neemt Apple de stap om de markt van kleinere en goedkopere smartphones te overwinnen.En daar gaan ze volgens ons successen in boeken. Wat vindt jij? Is de iPhone SE een flop of juist een knap stuk techniek die Nederland gaat veroveren? Laat ons je stem horen!

Reageer op artikel:
Waarom de 4-inch iPhone SE een verkoopsucces in Nederland wordt
Sluiten