Daniel Koster
Daniel Koster Apple 4 mei 2016

Waarom de iPhone 7, ongeacht wat-ie kan, een ongekend succes wordt

Het is niet meer dan logisch dat een nieuw apparaat dat op de markt wordt gezet niet bij iedereen in de smaak valt. Iets over smaak en niet te twisten. Dat er bijvoorbeeld skeptisch op de eerste iPod werd gereageerd is hier een voorbeeld van. De reacties op de iPhone 7 zijn echter nu al lauwtjes te noemen. Dat is opvallend aangezien het apparaat nog niet eens werkelijkheid is. De verkoop zou volgens sommigen dan ook gaan tegenvallen. Wij laten je zien waarom de iPhone 7 een ongekend succes gaat worden.

Grote groep Apple-gebruikers heeft behoefte aan nieuwe iPhone

Tim Long en zijn team, analisten bij BMO Capital Markets, geven dé reden waarom de iPhone 7 het gaat maken. Daar zijn twee redenen voor. Ten eerste kent Apple de meeste iPhone gebruikers ooit. Dat is van belang, want vaak is het zo dat een iPhone-gebruiker weer een nieuwe iPhone koopt en niet overstapt. Daarnaast blijkt dat van deze groep iPhone gebruikers er 25 procent is die toe is aan een nieuwe iPhone. Dat is wat het team van Long stelt in ieder geval. Dat komt neer op 120 miljoen consumenten!

Ook Apple volgt dezelfde gedachtegang

Dat het team het waarschijnlijk bij het goede eind heeft blijkt uit hetgeen Apple zelf aan het doen is. Het bedrijf vroeg namelijk aan zijn leveranciers om ongeveer 75 miljoen iPhone 7 toestellen voor het jaar 2016 te produceren. Dit is het hoogste aantal in de afgelopen twee jaar en zou dus een ongekend succes betekenen. In de bovenstaande grafiek zie je het aantal iPhones dat Apple bij zijn leveranciers opvroeg. Dat zijn over het algemeen statistieken waar je van op aan kunt. Zoals je ziet zou 75 miljoen het record zijn. Eentje die prima te halen is lijkt ons zo.

Verkoop van de iPhone 7 kan tegenvallen

Toch moeten we ook kritisch blijven. Want dit is inderdaad een goede indicatie van de verkoop van de iPhone 7. Echter zijn in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Het kan natuurlijk dat de iPhone 7 niet in de smaak valt bij de Apple gebruiker. Dan kan het zijn dat zij alsnog overstappen of voor een goedkoper, vroeger iPhone model gaan. Een nieuwe telefoon, die gaan ze waarschijnlijk wel kopen. Het ligt dus aan Apple of dat de iPhone 7 wordt, of een ander toestel. Gaan ze die kans grijpen? Wij denken van wel. Wat denk jij?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom de iPhone 7, ongeacht wat-ie kan, een ongekend succes wordt
Sluiten