Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 19 jul 2016

Waarom je als cool kid door het leven gaat als je geen Pokémon Go speelt

Het is allang geen geheim meer: Pokémon Go is een hit. Miljoenen Nederlanders hebben de app inmiddels gedownload en zijn naar hartenlust Pokémons aan het vangen. Hoe? Nou, ten eerste aan de hand van deze batterij bespaar tips. Daarnaast nam hoofdredacteur Rutger je hoogstpersoonlijk bij de hand om je de fijne kneepjes van het Pokémon-vang-vak uit te leggen:

Toffe video, right?! Wij maken nog veel meer te gekke video’s. Abonneer je dan ook hieronder op ons YouTube-kanaal:

Pokémon Go is gewoon geworden

Maar we merken dat Pokémon Go niet meer enkel een hype en leuk is. Op het internet beginnen steeds meer mensen zich tegen de game af te zetten. Die stellen dat je beter iets anders kunt doen en bovenal stellen zij dat al die Pokémon Go spelers tamelijk irritant zijn. Zo is het spelen van Pokémon Go gewoon geworden, maar die kleinere groep mensen die zich af begint te zetten tegen de game de hipster geworden!

Waarom je een hipster bent wanneer je de game niet speelt

Normaliter hoor je ergens bij als je meedoet aan een rage. Dat gaat natuurlijk niet enkel over games. Je kunt denken aan het oprollen van je broekspijpen, het dragen van een baard of je struint ieder concert van Jeroen van der Boom af. Nu is de hippe groep echter diegene die zich afzet tegen de Pokémon Go speler. En dat kunnen we wel begrijpen. Want als je gigantische groepen mensen krijgt die enkel naar hun scherm staan te turen terwijl ze over straat lopen, dan ga je daar opmerkingen over krijgen. Check bijvoorbeeld de hysterische menigte in het onderstaande filmpje. Ja, dat mensen hier kritiek op hebben kunnen we wel een beetje begrijpen.

Twee kampen staan tegenover elkaar

Er is dus sprake van een tweedeling. Het nostalgische Pokémon in een nieuw, innovatief jasje beviel goed. Mensen waren lyrisch en bovenal bevalt het iedereen goed dat kinderen (en volwassenen) eindelijk door middel van een game uit de luie stoel komen. Als jij in Nederland het spel al had gedownload zonder dat-ie überhaupt in Nederland was te downloaden, dan was jij een early adopter. Negatieve stemmen waren er niet te horen. Maar mensen verzetten zich, zoals wel vaker gebeurt. Dit is het kamp dat het staren naar je scherm definieert als een nieuwe manier om je af te schermen van de wereld. Maar ook dat het leidt tot mensen die van kliffen afvallen en voor overlast zorgen, omdat ze op andermans erven naar Pokémon jagen. Daarom ben je cool als je je tegen de game afkeert.

Maar wat vinden wij? Pokémon Go is awesome, dat kon je in bovenstaande video ontdekken. Ok, de app werkt niet perfect en je kunt het spel natuurlijk iets te serieus nemen. Maar het feit dat zoveel mensen lekker aan het gamen zijn, zich in het spel kunnen vinden en samen in de ‘echte’ wereld op Pokémon jagen, dat vinden wij te gek. Blijf dus lekker spelen en laat die hipsters maar lullen. Al onze berichtgeving over Pokémon Go vind je hier in onze WANT-file!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom je als cool kid door het leven gaat als je geen Pokémon Go speelt
Sluiten