Waarom je de iPhone 7 nog wel even kunt laten liggen

Binnenkort presenteert Apple eindelijk de nieuwe iPhone 7. We zijn behoorlijk benieuwd wat dit model allemaal kan! Waarschijnlijk verkoopt Apples nieuwste smartphone als een jekko, maar toch willen we je even waarschuwen. Het is niet per se slim om nu een nieuwe iPhone te halen.

Mini-jack blijft de iPhone achtervolgen

Het is zo goed als zeker dat de iPhone 7 geen mini-jackaansluiting meer heeft. Hoofdtelefoons moet je waarschijnlijk via Bluetooth of de Lightning-stekker verbinden. Op zich vinden we dat een vrij slecht idee. Niet alleen qua functies, maar ook economisch is het (nog) niet handig.

In het geval van de mini-jack is het niet handig om voor de troepen uit te lopen. De afwezigheid van deze connector kán aanslaan, maar als dat niet gebeurt… dan baal je over een paar maanden als een stier. We raden je aan om even de kat uit de boom te kijken.

Enerzijds voorkom je zo dat je een telefoon koopt die een belangrijke functionaliteit mist. Mocht de iPhone zonder jack tóch slagen, dan kun je alsnog overstappen. Tegen die tijd is het aanbod van accessoires waarschijnlijk ook een stuk uitgebreider. En laten we eerlijk zijn: hier wordt toch niemand vrolijk van?

Bij launch kun je waarschijnlijk kiezen tussen draadloze Apple-oordopjes, dure Beats (al dan niet met Lightning-aansluiting) of een rare dongel. Als je eventjes geduld hebt, wordt het aanbod een stuk diverser. Een ‘win-win-situatie’ noemen we dat!

De sprong is niet mega

Daarnaast kan een recent model ook nog wel even mee. Als je een 5s hebt, of een nieuwere, kun je écht nog wel vooruit. De 7 is natuurlijk wat sneller dan zijn oudere broers, maar naar verluidt is het verschil niet echt significant.

Mocht je huidige phone kapot zijn, of je iPhone 4, 4s of 5 heeft kuren, dan ontkom je waarschijnlijk niet aan een nieuwe smartphone. Wellicht kun je het dan met een iPhone SE een half jaartje uit zingen. Er gaan geruchten dat de iPhone van vólgend jaar pas weer een grote stap zal zetten. Niet toevallig bestaat Apples telefoon dan ook tien jaar. Schijnbaar wordt de gehele voorkant een OLED-scherm. Wow!

Oude modellen dalen in prijs

Waarschijnlijk zullen oudere iPhones ook wat in prijs dalen, als de 7 ten tonele verschijnt. Het is vaak best leuk om een early adopter te zijn, maar op dit moment raden we je aan om even geduld te hebben!

Als je een Android-telefoon zoekt, dan zijn er momenteel minder bezwaren. Wel werkt HTC aan twee nieuwe Nexus-modellen, die eind dit jaar verschijnen. Kan interessant worden! Wacht jij ook nog even af voor je de 7 in huis haalt? Of ga je er gewoon weer meteen voor?

Reageer op artikel:
Waarom je de iPhone 7 nog wel even kunt laten liggen
Sluiten