Daniel Koster
Daniel Koster Apple 21 sep 2016

De Note 7 ontploft omdat Samsung Apple (te graag) wil verslaan

Het debacle rond de Galaxy Note 7 is ons allen nu wel bekend. Door de briljante reacties van het internet konden wij hier wel om lachen. Dat was voor Samsung anders. Die moesten miljoenen telefoons terugroepen en de waarde van het bedrijf zakte flink. Maar wat is nou dé reden dat de Note 7 ontploft? Eén woord dat begint met A en eindigt op pple.

Wij vroegen ons al een tijdje af hoe het kan dat een telefoon na talloze tests nog steeds zo’n ontwerpfout heeft. Dat is lastig te achterhalen, maar het is waarschijnlijk de chip die in de lithium ion batterij zit verwerkt te zijn. De vraag die dan toch blijft hangen is waar het nou écht aan ligt dat zo’n funeste fout is gemaakt. Het lijkt erop dat dé reden niet bij de telefoon zelf zit, maar bij Samsung.

Eigen schuld, dikke bult

Samsung kijkt uiteraard altijd met een schuin oog naar de iPhone, dé concurrent van de Galaxy-telefoons. Het begon het bij het gerucht dat de iPhone 7 niet zo vernieuwend zou zijn als zijn voorgangers. Samsung rook zijn kans. Om die reden werd er flink wat druk gezet bij de ingenieurs om met een ‘betere’ telefoon dan de iPhone te komen. Dit leidde ertoe dat deadlines strakker werden getrokken. Ook werden er zaken van de ingenieurs gevraagd die flinke uitdagingen betekenden. Je kunt denken aan een batterij die flink groter was dan zijn voorganger, terwijl de telefoon zelf slechts iets groter is dan zijn voorganger. Met als resultaat een batterij die explodeert!

De Note 7 ontploft door te graag willen

Samsung zelf gaf de partij die de batterijen had ontworpen de schuld. Echter lijkt het er nu op dat de schuld niet (enkel) bij hen ligt. De geruchten gaan namelijk dat Samsung zulke uitdagende eisen stelde dat de accu simpelweg te groot was voor de Galaxy Note 7. En daar ondervindt Samsung nu de negatieve effecten van. Hopelijk hebben ze van deze fout geleerd. Wij zouden de Note 7 in ieder geval laten liggen. Gelukkig zijn er genoeg redenen te bedenken om de Galaxy S7 (Edge) wel aan te schaffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Note 7 ontploft omdat Samsung Apple (te graag) wil verslaan
Sluiten