Daniel Koster
Daniel Koster Tech 23 augustus 2016

Waarom je nog even moet wachten met het kopen van een nieuwe laptop

Het nieuwe schooljaar begint. Dat betekent dat je vele reclames ziet voor nieuwe laptops waardoor jij er wellicht ook over nadenkt om een nieuwe laptop in de wacht te slepen. Wij adviseren je echter dat niet te doen. Wacht nog even!

De reden dat we je aanraden even te wachten heeft te maken met de nieuwe laptops die onderweg zijn. Van Apple, Google en Windows verwachten we de komende maanden nieuwe apparaten die prima verbeteringen kennen:

Er komt eindelijk een nieuwe MacBook Pro aan!

Er komt een nieuwe MacBook Pro aan. Er worden hier vooral omtrent de hardware flink wat geruchten de wereld in geholpen. Je kunt denken aan verbeteringen zoals TouchID, een OLED-balk die de fysieke F-toetsen gaat vervangen en een usb-c-ingang. Met twee jaar lang geen update van de MacBook Pro zouden we je daarom écht aanraden te wachten. Niet enkel omdat het apparaat wordt verbeterd, maar ook aangezien de kans aanwezig is dat oudere edities goedkoper worden. Een nieuwe MacBook Pro betekent uiteraard dat de andere versies verouderen en minder waard worden. Wanneer ze goedkoper worden is alleen nog wel de vraag natuurlijk.

De nieuwe Intel Core processor is de kleine wachttijd waard

Dan is er nog een andere ontwikkeling. Windows apparaten worden van de nieuwste Intel Core processor voorzien. Deze zijn wederom een stuk sneller en zullen vanaf deze herfst in de nieuwste apparaten zijn verwerkt. Je laptop werkt dan een stuk soepeler en volgens de ontwikkelaars kun je dan bijvoorbeeld ook 4K video zien, dat is toch nice!

De lancering van Chrome OS staat voor de deur

Tot slot staat de lancering van Chrome OS voor de boeg. Dit besturingssysteem gaat het mogelijk maken dat je Android apps op je Chromebook kunt gebruiken. Dat gaat de gehele gebruikservaring zeker ten goede komen. Waar een aantal oude apparaten ook Chrome OS zullen krijgen is de hardware niet ontworpen op dit besturingssysteem. Het wordt dan ook lastig om de laptop en het besturingssysteem perfect samen te laten werken. En dat zal waarschijnlijk bij de nieuwere apparaten wel zo zijn. Wachten dus!

Die nieuwe laptop kan nog wel héél even op zich wachten, toch?

Je hebt het dus wel door. Omdat je aan de ene kant meer en een betere keus hebt en er hopelijk over een paar maanden een kostenvoordeel ontstaat raden we je aan even te wachten. Maak je trouwens geen zorgen. Als je wel net een nieuwe laptop hebt gekocht, dan is dat ook geen ramp. Dit apparaat zal ook prima functioneren en niet zwaar ten onder doen aan de nieuwere apparaten.

Reageer op artikel:
Waarom je nog even moet wachten met het kopen van een nieuwe laptop
Sluiten