Met deze Rubik’s Cube genereer je een ultra veilig wachtwoord

Online veiligheid is niet echt een sexy onderwerp. Bijna iedereen heeft er tegenwoordig mee te maken; van het delen van gegevens met Facebook tot het instellen van een veilig wachtwoord voor je online accounts. Voor dit laatste is een gadget ontwikkeld. Een paar slimme koppen hebben een Rubik’s Cube-achtige gadget ontwikkeld waarmee je in een handomdraai een sterk wachtwoord kunt genereren. Maak kennis met de Ultra Password Cube.

Aan iedereen wiens wachtwoord nog steeds 12345 is..

De meeste mensen zijn in de veronderstelling dat de wachtwoorden die ze gebruiken sterk zijn. Anderen zijn simpelweg te lui om een sterk wachtwoord aan te maken en denken dat ze toch niet gehackt worden. Beide een slechte zaak als je het ons vraagt. Er zijn nog veel te veel mensen die een simpele code als 123456 als password gebruiken. In 2017 was dit zelfs het meest gebruikte wachtwoord, gevolgd door (geen grap) ‘password’ en ‘12345678’. Ga je schamen.

Ben jij een beetje goed met een Rubik’s Cube?

Als je zelf niet zo inventief bent kun je straks het bedenken van een sterk wachtwoord overlaten aan de Ultra Password Cube. Deze gadget is een password generator die niet online is, en dus niet gehackt kan worden. Het is namelijk een niet-elektronisch apparaat.

De gadget ziet er uit als de welbekende Rubik’s Cube. Alleen in plaats van verschillende rijen met kleuren staat er op ieder vakje op de Cube een random combinatie van symbolen. Om nog meer randomness te creëren kan de gebruiker de kubus nog verder door elkaar husselen. Op deze manier kun je een sterk en willekeurig wachtwoord genereren zonder dat het internet er aan te pas komt.

Wachtwoord genereren en onthouden: check

De bedenkers van de Cube hebben er ook aan gedacht dat je je wachtwoorden waarschijnlijk liever niet ergens wilt opschrijven, of online wilt opslaan. Je kunt je wachtwoord namelijk op een bepaalde manier van de kubus aflezen terwijl je hem op je bureau hebt liggen. Op de kubus zijn meerdere code-combinaties te zien, waardoor je meerdere wachtwoorden kunt genereren van hoe je de kubus staat. Zo hoef je hem niet steeds opnieuw door elkaar te husselen.

wachtwoord

Lijkt dit innovatieve project op Kickstarter je wel wat? Dan kun je het nu ondersteunen. Op dit moment zijn er nog niet genoeg backers om het product uit te brengen, maar er zijn nog wel een aantal dagen te gaan. Voor ongeveer 50 euro krijg je een Password Cube opgestuurd als het project ook daadwerkelijk van de grond komt. Bedenk je toch liever je eigen wachtwoorden? Check dan hier waar je rekening mee moet houden wanneer je een wachtwoord bedenkt.

Reageer op artikel:
Met deze Rubik’s Cube genereer je een ultra veilig wachtwoord
Sluiten