Sam Dille
Sam Dille Smartphones 27 dec 2020

Wachtwoord vergeten op je smartphone? Doe dit dan meteen

Het wachtwoord vergeten van je smartphone is natuurlijk alles behalve fijn. Om je zo goed mogelijk te helpen met het ‘kraken’ van je smartphone hebben we een aantal tips voor je die je het liefst zo snel mogelijk moet doen.

Wat normaal gesproken zo goed is aan smartphones, is dat het bijna onmogelijk is om in te breken. Als iemand je wachtwoord of pincode probeert te raden, wordt hij na een aantal mislukte pogingen vaak geblokkeerd voor een paar seconden. Zodra hij een bepaald aantal foute pogingen heeft bereikt, meestal 10, kunnen sommige smartphones telefoons zichzelf automatisch resetten. De smartphone zal zichzelf wissen en resetten in de veronderstelling dat jij, de eigenaar, heus wel zijn eigen wachtwoord niet zou vergeten. De smartphone gaat er dus van uit dat er ingebroken wordt.

Doe dit als je het wachtwoord van je Android-smartphone vergeten bent

In dat geval is je smartphone in ieder geval veilig voor inbrekers. Je kan in deze stand namelijk onmogelijk in je smartphone komen. Er bestaat geen manier om opnieuw je pincode in te kunnen stellen vanaf het vergrendelscherm. Je kunt geen aanvullende informatie over jezelf invoeren om je als jezelf te verifiëren. Dit is natuurlijk juist heel onhandig als je het wachtwoord van je smartphone bent vergeten.

Nogmaals, dit is een goede zaak. Als iemand bijvoorbeeld je smartphone in handen krijgt, zou hij anders met wat informatie over jou (bijvoorbeeld je geboortedatum en je e-mailadres) zo je wachtwoord kunnen kraken.

Jij die in paniek je smartphone probeert te kraken, is hier echter minder blij mee. Je smartphone maakt namelijk geen uitzondering voor een vergeten wachtwoord. Toch bestaat er voor sommige android-gebruikers toch een uitweg. Als je Samsung-ID namelijk gekoppeld is aan je smartphone, dan kun je met de ‘zoek mijn mobiel’ functie via internet je smartphone ontgrendelen. Controleer of jouw Android-smartphone een dergelijke optie heeft. Als dat het geval is, dan kun je direct aan de slag.

Het laatste redmiddel: reset je smartphone

Als dit niet het geval is, kun je alleen je vergeten wachtwoord opnieuw instellen door je smartphone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen en alles opnieuw in te stellen. Over het algemeen wil je opstarten in het herstelmenu van je telefoon. Om hier te komen moet je waarschijnlijk de volume- en aan / uit-knoppen ingedrukt houden. Wat je precies moet indrukken is lastig te zeggen, omdat dat per apparaat verschilt. Zoek snel op internet naar het model van je telefoon en de ‘herstelmodus’ en je vindt vast snel het antwoord. Reset nu je smartphone. Je gebruikt je volumeknoppen om naar ‘gegevens wissen / fabrieksinstellingen herstellen’ te navigeren. Selecteer met de aan / uit-knop en je mobiel begint met resetten. Na de reset kun je alles op je smartphone opnieuw instellen en is je vergeten wachtwoord verleden tijd.

Doe dit als je het wachtwoord van je iPhone vergeten bent

Voor iedereen die op een iPhone zijn wachtwoord is vergeten is het proces over het algemeen hetzelfde: je moet je smartphone resetten en opnieuw starten of herstellen vanaf een back-up. Apple biedt geen manier om je iPhone op afstand te ontgrendelen via ‘zoek mijn mobiel’.

Toch niet je smartphone kunnen redden?

Is je vergeten wachtwoord je smartphone fataal geworden en is hij niet meer te redden? Dan is deze smartphone van OnePlus eentje die je zeker even moet checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wachtwoord vergeten op je smartphone? Doe dit dan meteen
Sluiten