Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 9 jan 2014

Wachtwoorden intypen is met de EyeLock Myris verleden tijd

Elke keer een wachtwoord intypen om in te loggen is een vervelend klusje en niet altijd veilig meer. Apple kwam met zijn iPhone 5S al met de oplossing: een vingerafdrukscanner. Maar dit is blijkbaar ook niet de veiligste manier. De TouchID van Apple heeft namelijk een kans van 1 op 50.000 om gekraakt te worden. Wat werkt dan beter? Het scannen van je iris natuurlijk. Daarom heeft het bedrijf EyeLock, Myris gepresenteerd op CES 2014. Dit is een irisscanner die je via USB voor je computer kunt gebruiken.

Bij het scannen van een oog heb je een valse acceptatie van één op anderhalf miljoen en bij het scannen van twee ogen is het één op 2,25 biljoen. Je kunt dus gerust zeggen dat het onmogelijk is om dit te kraken. Iemand zijn ogen eruit pulken is geen optie, want de persoon moet namelijk in leven zijn.

In de video kun je zien hoe een persoon zijn laptop ontgrendelt met zijn oog. Maar als de Myris alleen dit zou kunnen doen zou het niet bepaald interessant zijn. Je kunt de Myris dan ook inzetten voor het beveiligen van andere accounts zoals Facebook, Twitter, eBay, email en zelfs bankzaken. Er is een veel mogelijk met de Myris en het installeren van de software duurt zelfs minder dan één minuut.

 
Je kunt ‘m gebruiken met Windows, Mac OS en Chrome OS. Later dit jaar moet de Myris te bestellen zijn, de prijs is nog niet bekend. Wil je ‘m alvast reserveren? Dan kan dat hier.

Reageer op artikel:
Wachtwoorden intypen is met de EyeLock Myris verleden tijd
Sluiten