Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 11 december 2018

Instagram lanceert gloednieuwe walkie-talkie feature

Voice Messages is een feature die apps als iMessage en Whatsapp voorzien van een gouden randje. Echter bleef de functie op Instagram, met ongenoegen van de vele gebruikers, nog een tijdje uit. Maar waar je voorheen alleen het toetsenbord in chats weg kon laten door videobellen, is het nu eindelijk mogelijk om spraakberichten te sturen. Maak kennis met de gloednieuwe walkie-talkie feature. 

Walkie-Talkie op Instagram

Gaat je voorkeur uit naar spraakberichten in chats en praat je het liefste op Instagram? Dan moest je het voorheen doen met videobellen. Spraakberichten zijn een simpele manier van communiceren en dat de feature tot op heden nog niet beschikbaar was op het platform was best storend. Maar het bedrijf heeft een wijze beslissingen genomen en de langverwachte feature eindelijk gelanceerd. Dit deed de ontwikkelaar in de vorm van walkie-talkie.

Walkie talkie mode Instagram

De werking is simpel: wanneer je wat wilt zeggen tegen de persoon in kwestie druk je de microfoon button in en begin je te praten. Wanneer je klaar bent met praten laat je de knop weer los en verstuurd de app het bericht. Uiteraard ontzettend handig, maar wel iets wat we al jaren kennen.

Dat Instagram, wat onderdeel geworden is van Facebook, de feature niet eerder heeft toegepast is overigens best vreemd. Spraakberichten zijn een groot succes en een echte aanvulling op een gesprek. Maar waar Facebook’s Messenger in 2013 de functie al introduceerde, bleef hij uit. Dat walkie-talkie is toegevoegd laat overigens wel zien dat Facebook zelf ook begrijpt dat Instagram dé app van het moment is. Mensen gebruiken het niet alleen om foto’s te bekijken en te verzenden, maar ook als hun dagelijkse applicatie voor gesprekken. Hiervoor moet Facebook aan dezelfde normen voldoen dan andere apps, met de walkie-talkie mode op Instagram als resultaat.

Instagram

Instagram’s gloednieuwe feature is nu wereldwijd beschikbaar voor Android en iOS.

Reageer op artikel:
Instagram lanceert gloednieuwe walkie-talkie feature
Sluiten