The Walking Dead: Rick Grimes leeft voort in films

Het is al maanden geen geheim meer dat het negende seizoen van The Walking Dead het einde betekend voor Rick Grimes. Het hoofdpersonage die de serie sinds aflevering 1 al vorm geeft, gaat het toneel verlaten. Althans, in de serie dan! Andrew Lincoln’s personage is nog niet weg of er is al bekend dat hij terugkeert. En grootser dan ooit tevoren! 

Rick Grimes terug in Walking Dead?!!

AMC is er sinds de start van seizoen 9 al duidelijk over: Rick Grimes verlaat The Walking Dead in dit seizoen. Sinds aflevering 1 volgen we het personage al in de zombie apocalypse en zijn afscheid zal hard aankomen voor fanatieke fans. Maar gelukkig hoeven deze mensen niet te treuren, het personage is niet voor altijd weg. Deadline laat weten dat AMC druk bezig is om films rondom het personage te lanceren. Het zou gaan om een trilogie, drie films dus, waarvan de eerste begin volgend jaar al in productie gaat. Naar verwachting zullen deze films op AMC zelf te zien zijn.

Scott M.Gimple, Walking Dead Chief of Content, laat weten dat er veel op de planning staat. Niet alleen voor Rick, maar voor The Walking Dead in het algemeen.

‘We hebben veel in het vooruitzicht. Beginnend met een nieuwe epische feature met een van de grootste leads in de geschiedenis van tv en een van de beste mensen die ik ooit heb ontmoet. De films zullen een grote evolutie zijn met het verhaal waar we al jaren aan werken. We beginnen met het verhaal van Rick, maar zullen ook andere personages een podium geven. Gezichten uit het verleden van de serie en verhalen die we nog nooit eerder hoorden. We krijgen een heel nieuwe deel te zien van de “dode” wereld die we al tien jaar volgen.”

SPOLER ALERT!!!

Afgelopen zondag werd de meest recente aflevering van The Walking Dead in Amerika al uitgezonden, dus we weten iets meer dan fans van de serie die hem in Nederland kijken. Heb je de laatste aflevering nog niet gezien DAN MOET JE VANAF NU STOPPEN MET LEZEN. WE GAAN NAMELIJK HET EEN EN ANDER MET JE DELEN WAT JE NIET WIL WETEN! SPOLERS DUS!

Na de aflevering van gister (zondag 4 november) weten we waar de eerste film mee gaat beginnen. Rick Grimes blies zichzelf, samen met een horde zombies, op bij de brug. We hebben het personage, in tegenstelling tot alle andere sterfgevallen, niet daadwerkelijk dood zien gaan. Sterker nog: aan het einde van de aflevering wordt hij door Jadis per helikopter afgevoerd. Maar waar naartoe? Niemand die het weet! Wel weten we dat Rick in ieder geval niet 100% dood is en nog terug kan keren. En dat is exact waar de eerste film over gaat.

De eerste film gaat over het verhaal van Rick zijn redding. We zien waar hij heengebracht is en hoe hij, in een andere setting, heeft weten te overleven. De twee overige films zouden daar dus een vervolg op zijn.

Rick Grimes Films

Wanneer de films officieel gelanceerd worden, is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
The Walking Dead: Rick Grimes leeft voort in films
Sluiten