The Walking Dead: overleden Scott Wilson alsnog in seizoen 9

Ondanks het overlijden van The Walking Dead acteur Scott Wilson, gaat zijn rol in het negende seizoen van de serie gewoon door. Wilson heeft, voor zijn overlijden, alle scenes nog geschoten.

Overleden Scott Wilson gewoon te zien

Voor wie het gemist heeft: Scott Wilson is afgelopen weekend overleden. De acteur speelde de rol van Hershel Greene tussen 2011 en 2014. In het vierde seizoen van de serie kwam het personage aan zijn einde. Echter werd op de New York Comic Con duidelijk dat Wilson alsnog te zien zou zijn in het negende seizoen van de serie. Sterker nog: een uur voor zijn overlijden maakte een van de schrijvers bekend dat Hershel daadwerkelijk terug zou keren. Maar hoe zit het met zijn verschijning in dit negende seizoen? Simpel! Die gaat gewoon door. Volgens AMC zijn alle scenes met Wilson geschoten en is het materiaal voldoende om zijn personage gewoon in de serie te krijgen.

De acteur heeft een flinke cv opgebouwd in zijn lange loopbaan. Zo was hij naast The Walking Dead ook te zien in series als The OA, Hostiles en Bosch. Ook stond de 76-jarige acteur bekend om rollen in films als Heat of the Night, The Great Gatsby en The Ninth Configuration.

?CHECK OOK: NETFLIX & CHILLS: 10 (HORROR) SERIES DIE JE TIJDENS HALLOWEEN MOET CHECKEN!

The Walking Dead herdenkt Wilson

Het nieuws kwam gisterochtend uiteraard niet alleen hard aan bij fans. Ook zijn collega’s van The Walking Dead, en producent AMC, waren in shock. Dit zorgde voor mooie verhalen en prachtige herdenkingen. Zo liet Norman Reedus, die rol van Daryl Dixon speelt, weten dat hij nog nooit een mooier persoon heeft ontmoet dan Wilson.

View this post on Instagram

Never met a guy I liked more than this one here ever I’m gonna miss u so much “my main squizz”❤️

A post shared by norman reedus (@bigbaldhead) on

Ook Steven Yeun (Glenn) eerde de acteur op Instagram.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by Steven Yeun (@steveyeun) on

Michael Cudiltz liet op Twitter een bericht achter voor de overleden Wilson.

Maar ook AMC, Emily Kinney en Sarah Wayne Callies gaven veel liefde op Instagram.

View this post on Instagram

scott wilson left the world as he lived in it – on his terms and exactly as he wanted to. before he passed he made sure his wife was taken care of, saw dear friends and made them laugh, and initiated blood drives so that others with his condition would have what they need. then he did something that may be a first: he left the party before it was over. scott is among the finest humans i have known, as artists or as men. i celebrate you with a broken heart, beloved friend.

A post shared by Sarah Wayne Callies (@sarahwaynecallies) on

View this post on Instagram

The best tv dad a girl could ask for. An amazing actor, inspiration, and friend. Love you, Scott. I miss you. RIP ??

A post shared by Emily Kinney (@emmykinney) on

View this post on Instagram

Scott will be remembered as a great actor and an even better person. The character he embodied on The Walking Dead, Hershel, lived at the emotional core of the show. Our hearts go out to his wife, family, friends and to the millions of fans who loved him.

A post shared by The Walking Dead (@amcthewalkingdead) on

Het negende seizoen van The Walking Dead is gisteravond van start gegaan in Amerika en zal morgenavond bij ons te zien zijn op FOX.

Reageer op artikel:
The Walking Dead: overleden Scott Wilson alsnog in seizoen 9
Sluiten