Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 1 mrt 2019

The Walking Dead wederom voorzien van nieuwe spin-off serie

Sinds 2010 behoort The Walking Dead tot een van de populairste series op televisie. Echter leek AMC dit succes optimaal te willen benutten door in 2015 een spin-ff, Fear The Walking Dead, de grond uit te stampen. Waar de originele serie inmiddels in het negende seizoen zit en de spin-off is voorzien van vier seizoenen, kunnen we ons wederom opmaken voor een nieuw verhaal. AMC lanceert een tweede spin-off van de serie. 

The Walking Dead krijgt tweede spin-off

Het begon in 2010 met The Walking Dead, in 2015 met Fear The Walking Dead en nu staan de doden nog een keer op. Ondanks het feit dat specifieke details hun weg nog niet gevonden hebben, laat Deadline weten dat AMC bezig is met een nieuwe serie. De producent heeft het succes van The Walking Dead helemaal door en lijkt hier optimaal gebruik van te willen maken. Dat doet het dus met een tweede spin-off, wat tevens ook direct de derde serie in de franchise is.

Volgens de bron en AMC’s COO, Ed Carrol, is de serie op dit moment al in ontwikkeling. De producent is daar, uiteraard, zelf heel erg over te spreken.

“We zijn niet op een podium waar we plannen voor de premiere gaan aankondigen, maar we hebben creatieve mensen ingehuurd die creatieve verhalen hebben gepitcht voor een nieuwe serie. We voelen ons ontzettend goed over ontwikkeling van die serie.”

Wat dit verhaal nu precies zou kunnen zijn weet bijna niemand en wanneer je het zou weten is het nog maar de vraag welke kant de serie op gaat. Fear the Walking Dead begon bijvoorbeeld als een prequel, maar lijkt nu veel meer ingewikkeld te zijn in het verhaal van de originele serie. Het zou dus zomaar eens een apart verhaal kunnen worden van een van de personages of de opkomst van The Whisperers. Sommige geluiden gaan over het feit dat een serie, waarin de zombie-apocalypse vanuit een andere werelddeel gevolgd wordt, ook bij de opties behoren. Een idee waar wij het persoonlijk heel warm van krijgen.

Fear The Walking Dead seizoen drie

Uiteraard moeten we niet vergeten dat er ook verschillende Walking Dead films op de planning staan, dus er staat veel te wachten voor de fans.

Reageer op artikel:
The Walking Dead wederom voorzien van nieuwe spin-off serie
Sluiten