Daniel Koster
Daniel Koster 27 sep 2016

Waarom je postcode 1012 onder je ogen hebt hangen #wallen

Iedereen heeft wel eens een slapeloze nacht. Dat kan komen doordat je te diep (en vooral te lang) in het glaasje hebt gekeken, een huilende baby, een zoemende mug en ga zo maar door. Eén van de resultaten? Een vermoeide kop inclusief wallen onder je ogen. Maar waar komen die paarse wallen toch vandaan?

Damn you wallen

Wij hebben wel eens van die avonden gehad dat we iets te lang doorgingen terwijl we de dag erna weer iets moesten doen. Zoals werken of naar een familie-uitje bijvoorbeeld. Dan kun je nog zo goed verbloemen dat je je niet al te best voelt, jouw ogen liegen niet. Of meer, de paarse kringen onder je ogen niet. Je krijgt dan ook al gauw de opmerking naar je hoofd geslingerd of het leuk was gisterenavond.

Nou, leuk was het in ieder geval wel, maar de kater komt later hè. De reden dat je die wallen onder je ogen hebt, dat is dan wel weer een leuke om te weten. Het heeft namelijk te maken met de huid onder je ogen, de onderliggende aderen en meer.

Oh ja, het hoeft trouwens niet enkel door vermoeidheid te komen. Zaken als stress maar ook hooikoorts werken mee aan paarse kringen onder je ogen. Maar wat kun je dan tegen die vervelende wallen doen? Nou, ten eerste natuurlijk genoeg slapen, maar dat is logisch. Daar krijg je ook weer zin van in seks trouwens. Ook helpt het om te ontspannen en je medicatie te slikken. Mijn moeder legde er altijd lepels op die een tijd in de vriezer hadden gelegen. Maar of dat echt werkt…Tot slot kun je de kringen altijd nog maskeren. Ja, we hebben het over make-up. Gewoon een laagje foundation erop en klaar ben je. Een beetje make-up op je snoet kan als man ook prima by the way. Vooral aangezien die volgens de wetenschap ook ongesteld worden.

Reageer op artikel:
Waarom je postcode 1012 onder je ogen hebt hangen #wallen
Sluiten