Ilona Braam
Ilona Braam Home 4 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Met deze stekker vergeet je nooit meer je fornuis uit te doen

Iedereen maakt zich wel eens zorgen het fornuis per ongeluk aan te hebben geladen. Gelukkig is het meestal niet zo, maar toch ontstaan er behoorlijk wat branden doordat het fornuis inderdaad vaak vergeten wordt. Met de Wallflower stekker hoeft dit niet meer en kun je zonder zorgen de deur uitgaan. Ben je toch vergeten je fornuis uit te zetten? Dan stuurt Wallflower je op tijd een waarschuwing.

Vijf miljoen branden per jaar door kook incidenten

Koken blijkt een behoorlijk gevaarlijke bezigheid te zijn. In de VS  alleen al zorgt het jaarlijks voor vijf miljoen branden. Elke zes seconden heeft iemand daar te maken met brand in de keuken en drie van de vijf huishoudens doet bij de brandweer een melding van een kook gerelateerde brand. Van deze branden word een derde veroorzaakt doordat mensen vergeten het fornuis uit te zetten.

brand in de keuken

Stekker in het stopcontact en app downloaden

Wallflower gaat hier dus een einde aan maken met een heel simpel systeem. Dit bestaat uit een speciale stekker, een app en een clouddienst. Het enige wat je hoeft te doen is je fornuis in het stopcontact te stoppen via de Wallflower stekker. Vervolgens download je de app en je bent klaar om te gaan. Als een muurbloempje monitort de stekker vervolgens je fornuis gebruik.

Wallflower

Wallflower waarschuwt je via een alarm en notificaties

Wanneer je vergeet je fornuis uit te zetten gaat er een alarm af op je telefoon. Ook krijg je een notificatie wanneer het fornuis überhaupt wordt aangezet. Op deze manier weet je ook of de kinderen iets aan het bekokstoven zijn terwijl je weg bent. Meerdere mensen kunnen hetzelfde fornuis in de gaten houden en het is ook mogelijk om via de app meerdere fornuizen te checken.

Wallflower

Via de app weet het systeem dat je het huis verlaat, terwijl het fornuis aanstaat

Via geologische GPS afbakeningen kan het systeem je ook meteen waarschuwen, wanneer het door heeft dat je op pad gaat. Daarnaast leert Wallflower wat je kookgewoonten zijn en wordt het achterdochtig wanneer het fornuis bijvoorbeeld langer dan normaal aanstaat. Nu nog een Europese variant!

Mocht je een notificatie krijgen, dan moet helaas dan wel even teruglopen. Het systeem zet het fornuis spijtig genoeg niet zelf voor je uit. Misschien een idee voor de tweede versie? Het zou handiger zijn wanneer alles vanzelf wordt uitgeschakeld wanneer je eten klaar is. Dat is precies wat deze wifi oven voor je doet. Overigens hoef je bij deze oven helemaal nergens op te letten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze stekker vergeet je nooit meer je fornuis uit te doen
Sluiten