Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 sep 2019

Zo verander je je Wallpaper op de PS4 voor een leuke achtergrond

Wanneer je je PS4 uit de doos hebt gehaald en alles hebt aangesloten, dan krijg je het standaard blauwe menu waar je vervolgens je games kunt kiezen of door de settings kunt bladeren. Het werkt goed, maar oogt natuurlijk wel wat saai. Gelukkig kun je daar wat aan doen. Deze zogenaamde wallpaper is redelijk makkelijk aan te passen.

Verander je wallpaper op de PS4

Stel dat je een fantastische foto hebt die je graag als wallpaper wilt hebben van je PS4, dan kan dat gewoon. Het enige wat je moet doen is een USB-stick voorzien van de juiste afbeeldingen en die vervolgens in het USB-slot van de PlayStation 4 te plaatsen. Zorg er daarbij wel voor dat je een afbeelding gebruikt met een goede grootte. Zeker wanneer je een PS4 Pro hebt is het belangrijk om een afbeelding in een hoge resolutie te gebruiken. Heb je zo’n afbeelding? Maak dan op de USB-stick een map aan met de term ‘IMAGES‘ en plaats daar de afbeelding in.

Vervolgens ga je op de PlayStation 4 naar je Settings toe. Vervolgens kies je daar Themes en klik je op Select Theme. Daarna ga je voor Custom en druk je op Select Image. Vervolgens kies je USB Storage Device en selecteer je daar de afbeelding. Mocht je geen goede afbeelding hebben? Dan kun je in de PlayStation Store vaak toffe wallpapers vinden van de games die al uit zijn en die dan als achtergrond gebruiken. Ook heeft Sony zelf op hun blog een post gemaakt met daarbij een groot aantal custom made wallpapers. Daar zit vast een wallpaper voor jou bij. Op die manier kun je afbeeldingen in een hoge resolutie opslaan en ze op je spelcomputer zetten. Daarbij zijn er thema’s van de nieuwe games, maar ook zeker van de klassiekers.

PS4 Wallpaper
Voorbeeld van een PS4 Wallpaper (Bron: Sony)

Wil je meer lezen over de PlayStation 4? Bezoek dan hier onze overzichtspagina. Heb je nog geen PlayStation 4 onder je tv staan? Dan kun je hem hier scoren.

Reageer op artikel:
Zo verander je je Wallpaper op de PS4 voor een leuke achtergrond
Sluiten