Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 2 september 2018

Walmart wil robots aan het werk zetten met blockchain technologie

Hoewel veel mensen in het begin nogal sceptisch waren over Bitcoin en de Blockchain, beginnen steeds meer bedrijven de voordelen van de blockchain technologie in te zien. Ook de Amerikaanse retailgigant Walmart is druk bezig met de technologie achter cryptocurrencies. In hun laatste blockchain patent beschrijven ze zelfs een soort systeem, waarbij robots door middel van de blockchain zelf aan de slag kunnen met leveringen.

Authenticatie robots met de blockchain

Het patent hebben ze aangevraagd bij de U.S. Patent Trademark Office en gaat onder de naam “Systems, Devices, and Methods for In-Field Authenticating of Autonomous Robots”. In het document wordt beschreven hoe een systeem met autonoom werkende robots of drones pakketjes over de hele bevoorradingsketen levert. De robots en drones zouden werken met draadloze signalen, welke ervoor zouden zorgen dat  blockchain gebaseerde authenticatie van de robots en drones mogelijk wordt gemaakt.

robot levering blockchain

Concurreren met Amazon

De authenticatie signalen en data zouden voor hackers erg aantrekkelijk zijn en op deze manier zou er minder mis moeten gaan wanneer de robots zelf aan de slag gaan en zouden er geen leveringen toevallig ergens anders naartoe worden gebracht. Het is niet de eerste keer dat Walmart een blockchain gerelateerd patent aanvraagt. Ze hebben er al een paar en volgens Investopedia zouden ze dat doen om te kunnen rivaliseren met bedrijven zoals Amazon. Recentelijk hebben ze nog een patent aangevraagd voor een systeem dat slimme apparaten via de technologie achter de cryptocurrencies zou kunnen managen.

Om groots te kunnen concurreren tegen Amazon, zal Walmart natuurlijk nog wel wat meer zijn best moeten doen. Zoals we weten heeft Amazon ook nog zijn muziek streamingdienst en natuurlijk de Echo slimme speaker. Volgend jaar zouden ze zelfs met een heuse robot komen voor in huis.

Cointelegraph

Reageer op artikel:
Walmart wil robots aan het werk zetten met blockchain technologie
Sluiten